Ξηλώνονται οι γονείς της Κέιτ

18.04.2011
"10 και σήμερα" για τον πριγκιπικό γάμο της Βρετανίας και δεν είναι λίγες οι εφημερίδες που έχουν σπεύσει να κάνουν ήδη τον… λογαριασμό.


"10 και σήμερα" για τον πριγκιπικό γάμο της Βρετανίας και δεν είναι λίγες οι εφημερίδες που έχουν σπεύσει να κάνουν ήδη τον… λογαριασμό.

Έτσι, σύμφωνα με κυριακάτικα δημοσιεύματα, το "φορτίο" πέφτει βαρύ στους ώμους –ή μάλλον, στην τσέπη- των πριγκιπικών συμπέθερων αφού λέγεται ότι η δική τους συμμετοχή στα έξοδα του γάμου θα φτάνει τις £100.000 (€114.000).

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και απλό πράγμα να παντρεύεις την κόρη σου με μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Σύμφωνα με τους "Sunday Times" του Λονδίνου, λοιπόν, ως γονείς της νύφης, η Κάρολ (Carole) και ο Μάικλ Μίντλετον (Michael Middleton) καλούνται να πληρώσουν το νυφικό, τα ρούχα των κυριών επί της τιμής και της κουμπάρας, τα δωμάτια του ξενοδοχείου που θα χρειαστούν για τις μέρες πριν από τον γάμο καθώς και το ταξίδι του μέλιτος.

Το ξενοδοχείο "Goring" στην περιοχή Μπελγράβια του Λονδίνου –όχι μακριά από το παλάτι του Μπάκινχαμ- αναμένεται να φιλοξενήσει σύσσωμη την οικογένεια Μίντλετον τις μέρες πριν από τον γάμο στις 29 Απριλίου. Το κόστος αυτό και μόνο υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις £20.000 (€23.000).

Επιπλέον, οι Μίντλετον, οι οποίοι έχουν βγάλει εκατομμύρια από την εταιρεία τους, "Party Pieces", λέγεται ότι έχουν ήδη πληρώσει £30.000 (€34.000) για το νυφικό της Κέιτ (Kate) και £20.000 (€23.000) για το φόρεμα της άλλης κόρης τους, της Πίπα (Pippa), η οποία θα είναι κουμπάρα.

Κατά τα άλλα, η βασιλική οικογένεια αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα έξοδα του γάμου και το κύριο βάρος να πέφτει στις δεξιώσεις, ενώ η κυβέρνηση τον λογαριασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στο σύνολό της.

Ζωή Κίττα