Στην απομόνωση οι πρίγκιπες

04.05.2011
Τόσοι μήνες προετοιμασίες, τόσος κόσμος, τόσο μελάνι και τελικά, πάει και πριγκιπικός γάμος… Τελείωσε! Και όπως γίνεται μετά από κάθε γλέντι: "Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του".


Τόσοι μήνες προετοιμασίες, τόσος κόσμος, τόσο μελάνι και τελικά, πάει και πριγκιπικός γάμος… Τελείωσε! Και όπως γίνεται μετά από κάθε γλέντι: "Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του".

Όπου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο "πάγκος" είναι το σπίτι του Γουίλιαμ (William) και της Κάθριν (Catherine) στο… πουθενά.

Ύστερα από τις σύντομες διακοπές του Σαββατοκύριακου, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ επέστρεψαν στο Άνγκλσεϊ της βορειοδυτικής Ουαλίας, όπου ο Γουίλιαμ παρουσιάστηκε μάλιστα ήδη για δουλειά.

Το ζευγάρι αποφάσισε να αναβάλει τον μήνα του μέλιτος, ο προορισμός του οποίου εκτός του ότι θα είναι υπερατλαντικός δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, ενώ η πρώτη τους επίσημη επίσκεψη ως σύζυγοι θα πραγματοποιηθεί στον Καναδά από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 8 Ιουλίου.

Και ενώ οι φήμες θέλουν τον νιόπαντρο Γουίλιαμ να περιμένει τη μετάθεσή του για τα μακρινά νησιά Φόκλαντ, όπου λέγεται ότι θα μείνει για μία εκπαίδευση 10 εβδομάδων, η σύζυγός του ετοιμάζεται να…εγκαταλείψει τα εγκόσμια.

Καλά πληροφορημένες πηγές κοντά στο Παλάτι, αναφέρουν ότι η νεαρή δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει σκοπό να ακολουθήσει το παράδειγμα της πεθεράς της, δούκισσας της Κορνουάλης, η οποία μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο (prince Charles) ανέλαβε έναν ρόλο μάλλον… υποστηρικτικό.

Έτσι, φαίνεται ότι για τα επόμενα δύο χρόνια, η Κάθριν δεν θα αναλάβει καμία υποχρέωση που θα απαιτεί την παρουσία της χωρίς τον σύζυγό της, και η ίδια θα επικεντρωθεί στο να γίνει καλή νοικοκυρά στο απομονωμένο σπιτικό τους.

Θυμίζουμε ότι κοινή επιλογή και των δύο ήταν να μη ζήσουν σε κάποιο από τα παλάτια της οικογένειας, αλλά σε ένα αγρόκτημα στην εξοχή, κοντά στη βάση της πολεμικής αεροπορίας όπου εργάζεται ο Γουίλιαμ.

"Η Κάθριν θέλει να απολαύσει τον χρόνο της με τον Γουίλιαμ ως σύζυγος αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας", εξήγησε φίλος της δούκισσας τονίζοντας πόσο σπάνιο είναι για μια γυναίκα στη δική της θέση να έχει τη δυνατότητα να ζήσει ως φυσιολογική σύζυγος, γεγονός που εκείνη φαίνεται να θέλει να εκμεταλλευτεί στα άκρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω, η νεόνυμφη δούκισσα λέγεται ότι έχει και την υποστήριξη της ίδιας της βασίλισσας σε αυτή την απόφαση, δεδομένου ότι και εκείνη, ως νιόπαντρη, είχε ζήσει στη Μάλτα τα δύο πρώτα χρόνια του γάμου της, όπου ο πρίγκιπας Φίλιπ (Prince Philip) υπηρετούσε στο βασιλικό ναυτικό. Ακόμη και σήμερα, η Ελισάβετ θυμάται εκείνη την περίοδο ως την πιο ευτυχισμένη της ζωής της.

Ζωή Κίττα