Η πριγκίπισσα Κέιτ βαρυπενθούσα

14.11.2011
Μια εμφάνιση πολύ διαφορετική από αυτές που την έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα έκανε χθες η 29χρονη δούκισσα του Κέιμπριτζ.


Μια εμφάνιση πολύ διαφορετική από αυτές που την έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα έκανε χθες η 29χρονη δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Η Κέιτ (Kate) –ή Κάθριν (Catherine) αν προτιμάτε το πιο… επίσημο- παραβρέθηκε χθες στο πρώτο της ετήσιο μνημόσυνο για τους νεκρούς ήρωες της Βρετανίας και, όπως πάντα, εντυπωσίασε.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όλες οι γυναίκες του παλατιού έπρεπε να φορέσουν μαύρα, επιταγή την οποία ακολούθησε και η νεόκοπη πριγκίπισσα, όπως έπρεπε καθώς στάθηκε στο μπαλκόνι ανάμεσα στην Καμίλα (Camilla), δούκισσα της Κορνουάλης και τη Σοφία (Sophia) κόμισσα του Ουέσεξ.

Και πάλι όμως, παρά το αυστηρό της υπόθεσης, υπήρχε τρόπος να γίνει η διαφορά, αφού –και πάλι όπως οι υπόλοιπες γυναίκες της βασιλικής οικογένειας- η Κέιτ φόρεσε στο πέτο του μαύρου παλτό τους, δύο κατακόκκινες παπαρούνες, χωρίς η κίνηση αυτή να σημαίνει κάτι συγκεκριμένο.

Η Κέιτ εμφανίστηκε πολύ σοβαρή και κάποιες στιγμές αφηρημένη. Δεν αποκλείεται το μυαλό της να ταξίδεψε στον αγαπημένο της παππού, Πίτερ Μίντλετον (Peter Middleton), ο οποίος ήταν εκπαιδευτής των Καναδών πιλότων κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου στο Κάλγκαρι. Πέθανε πέρσι, σε ηλικία 90 ετών.

Το… συνολάκι της Κέιτ συμπλήρωνε το απαραίτητο καπέλο. Η σχεδιάστρια Τζέιν Κόρμπετ (Jane Corbett) επέλεξε ένα μικρό μαύρο καπέλο με έναν μεγάλο φιόγκο για την περίσταση. Τελικά το βάπτισμα το πυρός πήγε μια χαρά και σε αυτή την περίπτωση με τη νεαρή πριγκίπισσα να έχει μπει για τα καλά στον νέο ρόλο της.

Ζωή Κίττα