Κέιτ: Η γέννηση του μωρού της βήμα βήμα!

20.06.2013
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γεννηθεί ο νέος –ή η νέα- διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Και όπως είναι φυσικό αυτό θα γίνει με όλες τις πρέπουσες τιμές και βάσει πρωτοκόλλου!

Η Κέιτ (Kate) έκανε τις δύο τελευταίες της επίσημες δημόσιες εμφανίσεις πριν γίνει μανούλα –μία σόλο και μια με τον σύζυγό της πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William)- και τώρα πια έχει μπει κανονικά στην τελική ευθεία για να υποδεχτεί το μωράκι της, το φύλο του οποίου παραμένει μυστικό, ακόμη και για τους ίδιους τους γονείς!

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, λοιπόν, η 32χρονη δούκισσα του Κέιμπριτζ πρόκειται να καλωσορίσει το πρώτο της παιδί στην ιδιωτική πτέρυγα Lindo του νοσοκομείου St. Mary's στο Πάντινγτον, του δυτικού Λονδίνου, εκεί όπου γεννήθηκε και ο αγαπημένος της στις 21 Ιουνίου 1982. Το κόστος της σουίτας που θα τη φιλοξενήσει υπολογίζεται στις £10.000 για δυο μέρες.

Η Κέιτ, λέγεται ότι θέλει να γεννήσει φυσιολογικά ενώ η μητέρα και η αδελφή της, Κάρολ και Πίπα Μίντλετον, είναι έτοιμες να αναλάβουν "ρόλο" σε περίπτωση που ο πρίγκιπας δεν προλάβει να φτάσει στην ώρα του –καθότι θα εργάζεται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πάντως το γεγονός και μόνο ότι ο Γουίλιαμ θα βρίσκεται στο πλευρό της γυναίκας του –τη στιγμή που ο παππούς του πρίγκιπας Φίλιππος έπαιζε σκουός (!) όταν γεννιόταν ο Κάρολος (Charles)- είναι ισχυρή ένδειξη του πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί.

Για την ιστορία, ο Γουίλιαμ είναι ο πρώτος μονάρχης που γεννήθηκε εκτός παλατιού, στο νοσοκομείο, ενώ ο Κάρολος ο πρώτος που βρέθηκε δίπλα στη γυναίκα του όταν γεννούσε.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι Μίντλετον θα ενημερωθούν για τη γέννηση και το φύλλο του εγγονιού τους την ίδια στιγμή με τη βασιλική οικογένεια –αν και σε περίπτωση που η Κάρολ και η Πίπα βρίσκονται μέσα στο χειρουργείο την ώρα της γέννας θα το μάθουν νωρίτερα...

Η ευρύτερη ανακοίνωση θα γίνει με ειδικό έγγραφο που θα "εκτεθεί" στο ειδικό βασιλικό τρίποδο έξω από τις πύλες του Μπάκινχαμ, όπως έγινε και με τις αφίξεις του Γουίλιαμ και του Χάρι.

Ειδικές τιμές θα αποδοθούν με 41 κανονιοβολισμούς ενώ το μωρό θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση για όλο τον κόσμο στα σκαλιά του μαιευτηρίου, όπως και ο μπαμπάς του και ο θείος του.

Όσο για το όνομα του μωρού; Εκεί "παίζονται" απίστευτα στοιχήματα που μέχρι και την τελευταία στιγμή έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, ενώ είχαν ξεκινήσει διαφορετικά –ειδικά όταν της Κέιτ της είχε ξεφύγει ότι γεννάει κοριτσάκι- τα στοιχήματα που θέλουν το πριγκιπικό μωρό να είναι αγοράκι συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Σε αναμονή λοιπόν…

Ζ. Κ.