Βασίλισσα: Γρήγορα το μωρό γιατί φεύγω διακοπές

18.07.2013
Ούτε ροζ ούτε γαλάζιος καπνός ακόμη από το Μπάκινχαμ και η Ελισάβετ (Elisabeth) αρχίζει να αγχώνεται γιατί έχει και ένα πρόγραμμα να ακολουθήσει.

Η Κέιτ (Kate) αναμένεται να γεννήσει από μέρα σε μέρα ενώ το πιο επίσημο σε σχετική αναφορά από το παλάτι είναι η δήλωση της Καμίλα (Camilla) ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το μωράκι πρέπει να έχει έρθει.

Όλη η χώρα ανυπομονεί να μάθει τα νέα για τον ή τη γαλαζοαίματη που θα πάρει την τρίτη θέση στη διαδοχή για τον βρετανικό θρόνο -μετά τον παππού Κάρολο (Charles) και τον μπαμπά Γουίλιαμ (William). Ακόμη και η ίδια η βασίλισσα. Μόνο που εκείνη έχει και έναν λόγο παραπάνω, όπως παραδέχτηκε η ίδια.

Η 87χρονη μονάρχης επισκέφτηκε την επαρχία Κούμπρια χθες όταν κάποιο παιδάκι από το πλήθος τη ρώτησε αν προτιμά αγοράκι ή κοριτσάκι.

"Δεν νομίζω ότι με πειράζει, όμως θα ήθελα πολύ να φτάσει γιατί φεύγω για διακοπές σύντομα", απάντησε ξεκάθαρα η Ελισάβετ συμπληρώνοντας ότι ακόμη δεν έχουν "κανένα σημάδι" για την υψηλή άφιξη.

Η βασίλισσα έχει προγραμματίσει να φύγει για το Μπαλμόραλ στο τέλος της άλλης εβδομάδας, γεγονός που δίνει στη δούκισσα του Κέιμπριτζ άλλες οκτώ μέρες για να γεννήσει χωρίς να προκαλέσει αναστάτωση στο βασιλικό πρόγραμμα.

Αν μέχρι τη στιγμή της αναχώρησης το μωράκι δεν έχει φτάσει, ενδέχεται η βασίλισσα να αναβάλλει για λίγο την έναρξη των καλοκαιρινών της διακοπών.

Σε αναμονή όλοι ακόμη, λοιπόν…
Ζ. Κ.