Αποκάλυψη: Πώς Κέιτ και μαμά "τύλιξαν" τον Γουίλιαμ

02.09.2013
Ένα νέο βιβλίο ταράζει την ηρεμία των δύο νέων που μόλις έγιναν γονείς, υποστηρίζοντας ότι η γνωριμία τους μόνο τυχαία δεν ήταν.

Όπως είναι γνωστό, η Κέιτ (Kate) και ο Γουίλιαμ (William) γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιου του Σεντ Άντριους, όπου φοιτούσαν και οι δύο. Όμως, τα περί… σύμπτωσης, εξετάζονται.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το "επί τούτου" των σπουδών της 31χρονης δούκισσας καθώς και για τον ρόλο που έπαιξε η "δαιμόνια" μητέρα της σε όλη την ιστορία.

Στο όλο θέμα επανέρχεται ένα νέο βιβλίο το οποίο παρουσιάζει βήμα βήμα πώς η Κέιτ άλλαξε τα σχέδιά των σπουδών της γιατί μαζί με τη μαμά της, Κάρολ Μίντελτον (Carole Middleton) είχαν βάλει στο μάτι τον πρίγκιπα.

Στο βιβλίο με τίτλο "Κέιτ: Η Μελλοντική Βασίλισσα" (Kate: The Future Queen), η συγγραφέας Κέιτι Νίκολ (Katie Nicholl), η οποία τυγχάνει και "βασιλική συντάκτης" της Mail on Sunday, αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και την "πριβέ συνάντηση" που είχε η δυναμική Κάρολ με τον μετέπειτα γαλαζοαίματο γαμπρό της, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε να μάθει τους σκοπούς του για την κόρη της.

Νταϊάνα: Ήθελε την Καμίλα νεκρή & την απειλούσε

Σύμφωνα με τη Νίκολ, μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να είναι η φοίτηση των δύο νέων στο ίδιο σχολείο, που έμελλε να είναι και μοιραία στη ζωή τους.

Η Κέιτ, ούσα σχεδόν έξι μήνες μεγαλύτερη από τον Γουίλιαμ, είχε κάνει αιτήσεις για τα πανεπιστήμια νωρίτερα, και το Εδιμβούργο την είχε κάνει δεκτή το 2000.

Όμως εκείνη, τελικά αρνήθηκε τη θέση, έκανε χρήση του δικαιώματός της για έναν χρόνο "κενό" στις σπουδές της και πήγε στην Ιταλία, από όπου και έκανε εκ νέου αίτηση στο Σεντ Άντριους, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε επίσημα ότι εκεί θα σπούδαζε και ο δεύτερος στη σειρά για τη διαδοχή του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας.

Τυχαίο; Η συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου δεν νομίζει…

Το Εδιμβούργο ως πρώτη επιλογή επιβεβαιώνεται από φίλες και συμμαθήτριες της Κέιτ που ακόμη και σήμερα θυμούνται με έκπληξη την αλλαγή απόφασης εκείνη την εποχή, ενώ στο βιβλίου της Νίκολ αναφέρονται κι άλλες λεπτομέρειες.

Το 2007 το ζεύγος χώρισε, μάλλον γιατί ο Γουίλιαμ είχε αρχίσει να "ξεφεύγει" και έξυπνα σκεφτόμενη η Κέιτ, είπε να του αφήσει λίγο "λάσκα" για να ξεδώσει –σαν παιδί και αυτός!

Λίγους μήνες αργότερα όμως, οι δυο τους έκαναν ένα ταξίδι στις Σεϋχέλλες όπου και η Κέιτ του το "έσκασε" το τελεσίγραφο: "ή γάμος και παιδιά, ή δρόμο".

Εκεί, προφανώς ο Γουίλιαμ κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ζήσει μακριά της και έγιναν ξανά ζευγάρι.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Καθώς όμως ο καιρός περνούσε και εξέλιξη δεν υπήρχε, η μαμά Κάρολ αποφάσισε ότι ήταν καιρός να αναλάβει δράση.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο της Νίκολ, η κυρία Μίντλετον, ζήτησε –και φυσικά έλαβε- ιδιωτική ακρόαση από τον Γουίλιαμ, ο οποίος μπορεί να ήταν πρίγκιπας, όμως το ακαταλόγιστο δεν το είχε.

Γύρω στα Χριστούγεννα του 2009 λοιπόν, πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση, όπου η Κάρολ απαίτησε να μάθει τους σκοπούς του γαλαζοαίματου νέου. Τι θα γινόταν τελικά; Είχε σκοπό να το "πάρει" το κορίτσι, ή όχι;

Ο Γουίλιαμ τότε ανέλαβε τις ευθύνες του και καθησύχασε τη μητέρα της αγαπημένης του διαβεβαιώνοντάς την ότι είχε σκοπό να αποκαταστήσει την Κέιτ επίσημα πολύ σύντομα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία.

Διάβασε και αυτό: Η Κέιτ έμεινε έγκυος βάσει... σχεδίου!

Ανεξάρτητα από το πώς και το πότε ξεκίνησαν όλα, η πραγματικότητα είναι μία και δεν αλλάζει: η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κάθριν, η οποία κάποτε λεγόταν Κέιτ Μίντλετον, μπορεί να μη γίνει ποτέ βασίλισσα, όμως παραμένει σύζυγος και μητέρα δύο μελλοντικών βασιλιάδων.

Ζ. Κ.