Γιατί παραιτήθηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ;

12.09.2013
Τέλος οι επαγγελματικές υποχρεώσεις για τον 31χρονο γαλαζοαίματο. Τώρα πια μόνο… χαζομπαμπάς.

Όπως ανακοινώθηκε μόλις και επίσημα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (William) εγκαταλείπει τη Βασιλική Αεροπορία, ύστερα από θητεία επτά χρόνων στα ελικόπτερα διάσωσης.

"Η Αυτού Υψηλότης ο δούκας του Κέιμπριτζ πρόκειται να εγκαταλείψει την υπηρεσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις", έγραφε η επίσημη ανακοίνωση, τονίζοντας ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο της βασίλισσας και της βασιλικής οικογένειας μέσα από ένα πρόγραμμα επίσημων εκδηλώσεων τόσο μέσα στη Βρετανία όσο και εκτός, μαζί με τη δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Ανάμεσα στα πρότζεκτ στα οποία θα εστιάσει ο Γουίλιαμ από εδώ και πέρα με όλες τις δυνάμεις του είναι φροντίδα των υπό εξαφάνιση ζώων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Sky News, οι επόμενοι 12 μήνες θεωρούνται κάτι σαν "μεταβατική περίοδος" για τον δεύτερο στη διαδοχή για τον βρετανικό θρόνο. Τον επόμενο χρόνο, ο Γουίλιαμ θα ασχολείται με αυτά που τον ενδιαφέρουν περισσότερο, θα κάνει δημόσιες εμφανίσεις αλλά ελεγχόμενες ως προς το είδος και τον αριθμό και στη συνέχεια θα υπάρξει εκ νέου επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις αποφάσεις για το μέλλον του.

Κατά τα άλλα ο πρίγκιπας απολαμβάνει τον ρόλο του ως πατέρας –αν και θα ήλπιζε να αλλάζει λιγότερες πάνες!- ενώ, όπως έγινε γνωστό, αυτές τις μέρες, παίρνει τη σύζυγό του, Κέιτ (Kate) και τον γιο τους, Γεώργιο (George) και επισκέπτονται τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ στα κτήματά της στο Μπαλμπόραλ.

Μαζί με το πριγκιπικό ζεύγος, θα ταξιδέψει και η 70χρονη Τζέσι Γουεμπ (Jessie Webb), η οποία υπήρξε νταντά τόσο του Γουίλιαμ όσο και του αδελφού του, Χάρι (Harry).

Παρόλο που η Κέιτ και ο σύζυγός της είχαν δηλώσει αρχικά ότι θα μεγάλωναν το παιδί τους χωρίς εξωτερική βοήθεια, τελικά αποφάσισαν ότι "ένα χεράκι το χρειάζονται". Και η επιλογή της Γουεμπ "που γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα" κρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη ως η καταλληλότερη.

Ζ. Κ.