Γουίλιαμ: πόσο θα πληρώνεται στη νέα του δουλειά

08.08.2014
Νέα full time δουλειά απέκτησε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, αφού θα ενταχτεί στο δυναμικό της East Anglian Air Ambulance, με σκοπό να μεταφέρει ασθενείς με ελικόπτερο.

Ο πρίγκιπας θα έχει τόσο πρωινές όσο και νυχτερινές βάρδιες ενώ ταυτόχρονα θα εκτελεί και τα καθήκοντά του ως εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ.

Εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε πως ήταν επιθυμία του πρίγκιπα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κοινό, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Εν τω μεταξύ, η προηγούμενη εμπειρία του Γουίλιαμ στη RAF, όπου βοηθούσε ως πιλότος στο στρατό στην ανεύρεση και διάσωση στρατιωτών, του έδωσε την εμπειρία να χειριστεί τη νέα του δουλειά.


Η έδρα της νέας δουλειάς του Γουίλιαμ θα είναι στο αεροδρόμιο του Κέιμπριτζ αλλά θα καλύπτει και τις περιοχές Cambridgeshire, Norfolk, Suffolk και Bedfordshire.

Πάντως, παρόλο που ο Γουίλιαμ θα αμείβεται με κανονικό μισθό για τη δουλειά του, το παλάτι τονίζει πως ο μισθός αυτός θα δίνεται σε αγαθοεργίες.

Η εκπαίδευση του 32χρονου πρίγκιπα θα διαρκέσει πέντε μήνες ενώ η Κέιτ και ο πρίγκιπας Γεώργιος θα μένουν κοντά του στην περιοχή του Norfolk.