Αμερικανοί δίνουν €80.000 για δείπνο με Κέιτ & Γουίλιαμ

24.11.2014
Άκουσον άκουσον. Μια περιουσία κοστίζει το τραπέζι με τον δούκα και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (William) και η Κέιτ (Kate) πρόκειται να πραγματοποιήσουν επίσημο ταξίδι στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το παλάτι.

Την τρίτη και τελευταία μέρα της παραμονής τους στην Αμερική, έχει διοργανωθεί ένα φιλανθρωπικό δείπνο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα υπέρ του Πανεπιστημίου του Αγίου Ανδρέα (St Andrews University) στη Σκοτία.

Αφορμή στέκεται η επέτειος για τα 600 χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν £64.000 (περίπου €80.000) για κάθε τραπέζι.

Παρά το τσουχτερό αντίτοιμο, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και σε αυτό ίσως παίζει ρόλο και το ζουμερό "παρασκήνιο" της υπόθεσης. Να θυμίσουμε, λοιπόν, πως στο εν λόγω πανεπιστήμιο έγινε γνωρίστηκαν ο Γουίλιαμ και η Κέιτ το 2002 όταν φοιτούσαν αμφότεροι εκεί Ιστορία της Τέχνης.

Πάντως, το ταξίδι ανεμένεται με ανυπομονησία και από "φωτογραφικής" άποψης καθώς η 32χρονη Κέιτ θα βρίσκεται σε πιο προχωρημένη εγκυμοσύνη και αποτελεί πάντα αγαπημένο θέμα των... κλικ.