Και κοινοί θνητοί στη βάπτιση της πριγκίπισσας Σάρλοτ

05.07.2015
Η αντίστροφη μέτρηση για τη βάπτιση της νεαρής γαλαζοαίματης, η οποία, όπως μαθαίνουμε, θα περιλαμβάνει μερικές καινονοτομίες.

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα (Charlotte Elisabeth Diana) γεννήθηκε στις 2 Μαΐου και σήμερα, στις 6.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας πρόκειται να βαπτιστεί επισήμως.

Η τελετή, όπως είχε ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι στην εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στα κτήματα της βασίλισσας στο Σάντρινγχαμ. Στην ίδια εκκλησία, να θυμίσουμε, βαπτίστηκε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, στις 30 Αυγούστου του 1961, όταν ήταν δύο μηνών.

Στις φωτογραφίες, η μικρούλα στην αγκαλιά του μεγάλου της αδελφού. πρίγκιπα Γεώργιου στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση. Επίσημα, ο δεύτερος και η τέταρτη στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, με Νο1 τον παππού Κάρολο, Νο3 τον μπαμπά Γουίλιαμ και Νο5 τον θείο Χάρι.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως είναι ότι στη βάπτιση είναι καλεσμένοι και... κοινοί θνητοί. Όχι "πρώτο τραπέζι" βέβαια, αλλά θα πλησιάσουν αρκετά κοντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το παλάτι, όσοι θέλουν να ευχηθούν στη βασιλική οικογένεια μπορούν να πλησιάσουν μέχρι το εκκλησάκι πριν τη μεγάλη εκκλησία όπου και μετά το μυστήριο οι ευτυχείς γονείς -πιθανότατα με τα μωρά τους- θα τους συναντήσουν για να δεχτούν τις ευχές τους.

Ιδού και το κτήμα στης βασίλισσας στο Σάρντινχαμ με την εκκλησία της Μαρίας Μαγδαληνής από ψηλά.

Αναμένοντας τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, που για την ιστορία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα έχουν την υπογραφή του Μάριο Τεστίνο (Mario Testino)- θυμόμαστε την οικογενειακή φωτογραφία μετά τη βάπτιση του πρίγκιπα Γεώργιου το 2013.