Βαφτίστηκε η πριγκίπισσα Σάρλοτ - πικάντικες λεπτομέρειες & φωτο

05.07.2015
Ενώ οι ώρες μετρούν αντίστροφα κρίνοντας το μέλλον της Ελλάδας στα επόμενα χρόνια, στο γαλήνιο και μακρινό Νόρφολκ τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και λίγοι εκλεκτοί καλεσμένοι παρευρέθηκαν στην βάφτιση της πριγκίπισσας Σάρλοτ, η οποία έφερε αρκετές ανατροπές στο βρετανικό πρωτόκολο.

Οι γονείς της, δούκας και δούκισσα του Κέιμπριτζ (Duke & Duchess of Cambridge) με τον πρωτότοκο πρίγκιπα Γεώργιο (prince George) και τη μικρή Σάρλοτ (princess Charlotte) σε κλασικό καρότσι περιπάτου προσήλθαν στον ναό της Αγία Μαρίας της Μαγδαλινής στο Σάντρινγκχαμ του Νόρφολκ με τα πόδια, στην παρθενική τους εμφάνιση ως τετραμελής οικογένεια κλέβοντας για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις.

Η Κέιτ έλαμπε από χαρά ντυμένη με ένα κρεμ σύνολο, ασορτί καπελάκι και τα μαλλιά της μαζεμένα σε χαμηλό κότσο, ενώ η μικρή πριγκίπισσα φορούσε ένα ζαχαρί φόρεμα από ζορζέτα με λεπτομέρειες από δαντέλες. Αντίθετα με την πρώτη της εμφάνιση η Σάρλοτ φαίνεται να δυσανασχέτησε όταν η μητέρα της τη σήκωσε από το καρότσι για να εισέλθουν στον ναό όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι υψηλοί καλεσμένοι, μόλις 21 στον αριθμό.

Ανάμεσα τους η προγιαγιά, βασίλισσα Ελισάβετ (Queen Elizabeth II), ο σύζυγος της Πρίγκιπας Φίλιππος (Prince Philip), ο παππούς πρίγκιπας Κάρολος (Prince Charles) και η σύζυγος τους Καμίλα (Camilla), η οποία παραλίγο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας του αέρα που σήκωσε το φόρεμα της σε… επικίνδυνα ύψη.

Από την άλλη πλευρά της οικογένειας παρόντες ήταν οι γονείς της Κάθριν (Catherine), Μάικλ και Κάρολ (Michael & Carole) και τα αδέλφια της Πίπα και Τζέιμς (Pippa & James).

Ο αδελφός του Ουίλιαμ, πρίγκιπας Χάρι (Prince Harry) δεν μπόρεσε να παρευρεθεί επειδή βρίσκεται σε ταξίδι.Η Κέιτ έλαμπε από χαρά ντυμένη με ένα κρεμ σύνολο, ασορτί καπελάκι και τα μαλλιά της μαζεμένα σε χαμηλό κότσο, ενώ η μικρή πριγκίπισσα φορούσε ένα ζαχαρί φόρεμα από ζορζέτα με λεπτομέρειες από δαντέλες. Αντίθετα με την πρώτη της εμφάνιση η Σάρλοτ φαίνεται να δυσανασχέτησε όταν η μητέρα της τη σήκωσε από το καρότσι για να εισέλθουν στον ναό όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι υψηλοί καλεσμένοι, μόλις 21 στον αριθμό.

Ανάμεσα τους η προγιαγιά, βασίλισσα Ελισάβετ (Queen Elizabeth II), ο σύζυγος της Πρίγκιπας Φίλιππος (Prince Philip), ο παππούς πρίγκιπας Κάρολος (Prince Charles) και η σύζυγος τους Καμίλα (Camilla), η οποία παραλίγο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας του αέρα που σήκωσε το φόρεμα της σε… επικίνδυνα ύψη.

Από την άλλη πλευρά της οικογένειας παρόντες ήταν οι γονείς της Κάθριν (Catherine), Μάικλ και Κάρολ (Michael & Carole) και τα αδέλφια της Πίπα και Τζέιμς (Pippa & James).

Ο αδελφός του Ουίλιαμ, πρίγκιπας Χάρι (Prince Harry) δεν μπόρεσε να παρευρεθεί επειδή βρίσκεται σε ταξίδι. Καθώς φαίνεται ο τέταρτος κατά σειρά στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου βρίσκεται σε δυσμένεια αυτή την εποχή, αφού είχε αποκλειστεί από νονός της μικρής παρά τα βασιλικά έθιμα με τη δικαιολογία ότι είναι ήδη πολύ κοντά στην οικογένεια και δεν επισφράγιση του δεσμού τους.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα σήμερα νονοί της Σάρλοτ είναι η Σόφι Κάρτερ, ο Τζέιμς Μιντ, ο Άνταμ Μίντλεντον, η Λόρα Φέλοους και ο Τόμας βαν Στράουνμπενζι. Ο Άνταμ είναι ο ξάδελφος της μαμάς Κάθριν, ενώ η Λόρα είναι ανιψιά της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Μετά την τελετή η καλεσμένοι θα παρευρίσκονταν σε τσάι όπου τους προσφέρθηκε κομμάτι από… την γαμήλια τούρτα του Γούιλιαμ και της Κέιτ –μιλάμε για φρέσκο πράγμα, όχι αστεία.

Η διεξαγωγή της πριγκιπικής βάφτισης «εκτός έδρας» υπήρξε άνευ προηγουμένου για τις συνήθειες της αυλής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροεντάσεις ανάμεσα στους αυλικούς, αφού τα εύθραυστα τελετουργικά θρησκευτικά σκεύη έπρεπε να ταξιδέψουν από τον Πύργο του Λονδίνου στο Σάρινγκχαμ σε μια αποστολή υψίστης ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, το ηλικίας 175 ετών σκαλιστό κύπελλο από καθαρό ασήμι με τη σεταρισμένη κανάτα που χρησιμοποιήθηκαν στην τελετή και αποτελούν μέρος της συλλογής των κοσμημάτων του θρόνου και φέρουν το όνομα Λίλι Φοντ (Lily Font), συσκευάστηκαν μετά πάσης προσοχής σε ειδικό κιβώτιο και παραδόθηκαν στον ναό με απόλυτη ασφάλεια νωρίτερα μέσα στη μέρα.

Τα σκεύη με ονοματεπώνυμο που ζυγίζουν δέκα κιλά και έχουν ύψος 43 εκατοστά, είχαν χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαφτίσεις της βασιλικής οικογένειας από την εποχή της βασίλισσας Βικτωρίας μέχρι σήμερα και δεν είχαν φύγει ποτέ από το Λονδίνο.

Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να δημιουργήσει νευρικότητα στους υπεύθυνους: «Είναι η πρώτη φορά που το Λίλυ Φοντ φεύγει από το Λονδίνο και ελπίζουμε να επιστρέψει άθικτο. Έχουμε φτιάξει μια ειδική θήκη που κρατάει τα πάντα μέσα της σταθερά, αλλά δεν είναι σίγουρο πώς θα ανταποκριθεί στη μετακίνηση», είπε μάλλον εκνευρισμένος ο βασιλικός θησαυροφύλακας Μάρτιν Σουίφτ.

Μετά από αυτά μένει να δούμε το αποτέλεσμα της επίσημης φωτογράφισης, την οποία έχει αναλάβει ο σούπερ σταρ φωτογράφος Μάριο Τεστίνο (Mario Testino).