Τα βήματα προς την κορυφή

31.08.2015
Με πρόσωπο «σκληρό» που δεν παραπέμπει στο γλυκανάλατο ξανθό Barbie-look των τηλεπαρουσιαστριών, το νέο κορίτσι της πρωινής ζώνης του Mega έρχεται από τον Οκτώβρη στους δέκτες μας για να σπάσει τα στερεότυπα.

Γλυκιά αλλά όχι γατούλα, fit αλλά όχι του γυμναστηρίου, χωρισμένη χωρίς τυμπανοκρουσίες, μητέρα δύο παιδιών που τα κρατά μακριά από τη δημοσιότητα, η βασίλισσα του Instagram Ντορέττα Παπαδημητρίου θα μας λέει από τον Οκτώβρη καλημέρα μέσα από την εκπομπή που κρατά τον... πρωτότυπο τίτλο «Το πρωινό μας».

Μια ματιά στην τηλεοπτική της ιστορία θα σας πείσει πως η Ντορέττα ήρθε στην τηλεόραση για να μείνει και ίσως, αν κρατήσει αναλλοίωτο το στυλ της, καταφέρει να βάλει και τη σφραγίδα της.

Με λίγα λόγια η Ντορέττα Παπαδημητρίου θα μπορούσε να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε ποτέ η Ελεονώρα Μελέτη. Να κρατήσει δηλαδή την ισορροπία ανάμεσα στη φθηνή «σάχλα» στην οποία υποπίπτουν από τη φύση τους τα «πρωινάδικα» και στην αμερικανόφερτη «αβάστακτη ελαφρότητά» τους, που ωστόσο διασκεδάζει εδώ και πολλές και δεκαετίες τους τηλεθεατές της πρωινή ζώνης σε όλο τον κόσμο, μην υποκύπτοντας ωστόσο στην αδηφάγο «κρεατομηχανή» του θεάματος κάνοντας πράγματα όπως οι προκάτοχοί της που θα μας έκαναν να ντραπούμε για λογαριασμό της.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη σειρά «Απαγορευμένη αγάπη», όπου έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός. Για χάρη της υποκριτικής άφησε τις σπουδές της στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών, ενώ στα ταλέντα της Ντορέττας συγκαταλέγεται και η κλίση της στον αθλητισμό που της έχει χαρίσει ένα αξιοζήλευτο σώμα. Πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής στα νεανικά της χρόνια, η Ντορέττα έχει «χτίσει» με την πάροδο των ετών ένα γραμμωμένο κορμί για το οποίο δεν χρειάζεται να αφιερώνει ώρες ατελείωτες στο γυμναστήριο. Την ελαστικότητά της και τη δύναμή της θαυμάσαμε και στο «Dancing with the stars 3» από όπου έφυγε νικήτρια. Αυτή ήταν και η πρώτη της εμφάνιση σε σόου μετά τη συμμετοχή της σε 13 σειρές, ανάμεσά τους οι «Βέρα στο δεξί», «Κλείσε τα μάτια», «Μίλα μου βρώμικα» και «Αγρια παιδιά». Το DWTS ήταν ουσιαστικά το εισιτήριό της στον χώρο της παρουσίασης, αφού την επόμενη χρονιά βρέθηκε στο green room της ίδιας εκπομπής ενώ έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός ως παρουσιάστρια ενημερωτικού μαγκαζίνο στον ΣΚΑΪ με το «Χτύπα ξύλο».

Ετσι από το 2012 και μετά, όταν η παραγωγή των σειρών μυθοπλασίας έπεσε κατακόρυφα, η Ντορέττα είχε κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα ως παρουσιάστρια, ακολουθώντας τη λαϊκή σοφία που θέλει των φρονίμων τα παιδιά να μαγειρεύουν πριν πεινάσουν. Ακολούθησε το τάλεντ σόου για παιδιά «Music school», ένα αμφιλεγόμενο κόνσεπτ που δεν κατάφερε να φέρει την προσδοκώμενη τηλεθέαση. Η παρουσία της Ντορέττας ήταν ωστόσο άψογη και διακριτική, φανερώνοντας και μια γλυκύτητα που δεν αφήνει συχνά να διαφανεί. Μαζί με την κολλητή της πια Μαίρη Συνατσάκη παρουσίασαν τον ελληνικό τελικό της Eurovision, που αν εξαιρέσουμε το στιλιστικό κομμάτι που δεν ανήκε αποκλειστικά στις ίδιες πήγε πολύ καλά. Φέτος το Τουίτερ της πήρε φωτιά με το «Ελλάδα σ' αγαπώ», που την έφερε κοντά με ένα διαφορετικό κοινό που ίσως την ακολουθήσει και στο «Πρωινό μας». Τέλος, αν και κρατά χαμηλούς τους τόνους στην προσωπική της ζωή, οι φήμες που τη θέλουν ζευγάρι με τον τερματοφύλακα Μιχάλη Συφάκη φουντώνουν όλο και περισσότερο...

  • «Η ζωή τελικά είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι. Δεν ξέρεις τι θα βγάλει η επόμενη στροφή, εσύ αποφασίζεις προς τα πού θα πας. Θεωρούμε τη ζωή δεδομένη. Δεν είναι. Γι' αυτό πρέπει να περνάμε καλά, να λέμε ευχαριστώ για ό,τι έχουμε, γι' αυτό το δώρο που μας έχει χαριστεί», λέει η Ντορέττα Παπαδημητρίου

ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ