Η ελληνίδα νέα Μις Αμερική και το τέλος ενός σκανδάλου

14.09.2015
Ο φετινός διαγωνισμός ομορφιάς στις ΗΠΑ τελείωσε με την καινούρια εστεμμένη -η οποία παρεμπιπτόντως έχει ελληνικές ρίζες- συγκίνηση και μια συγνώμη που άργησε 30 χρόνια.

Ο κύβος ερρίφθη και σις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε νέα Μις Αμερική. Η Μις Τζόρτζια Μπέτι Καντρέλ (Betty Cantrell) είναι η καλλονή που κέρδισε φέτος τον τίτλο σε μια τελετή όπου μπήκε και η τελεία σε ένα μέγα σκάνδαλο του παρελθόντος.

Η Μπέτι, βαφτίστηκε Βασιλική, από την ελληνίδα γιαγιά της ενώ στο επίσημο βιογραφικό της ξεχωρίζει τη συμμετοχή της στη χορωδία της ορθόδοξης Εκκλησίας. Συγχαρητήρια!!!

Η 21χρονη καλλονή από την Τζόρτζια καμάρωνε για τον τίτλο της ενώ δεν σταματούσε να λέει πόσο συγκινημένη και περήφανη είναι γι'αυτόν, δίνοντας υποσχέσεις για πολλή και καλή δουλειά στο μέλλον, όμως όσο κι αν προσπάθησε, η αλήθεια είναι πως η δική της στιγμή επισκιάστηκε από μια άλλη.

Την παράσταση έκλεψε η Βανέσα Γουίλιαμς (Vanessa Williams) νικήτρια του τίτλου στον διαγωνισμό του 1983 η οποία φέτος κάθισε στη θέση του αρχικριτή.

Και αυτό γιατί η 52χρονη καλλονή η οποία υπήρξε η πρώτη αφροαμερικανή που τιμήθηκε με αυτό τον τίτλο ομορφιάς δέχτηκε φέτος τη συγνώμη που της χρωστούσαν οι διοργανωστές 32 ολόκληρα χρόνια.

Η Βανέσα Γουίλιαμς είχε κερδίσει τον τίτλο το 1983 και τον κράτησε για 10 μήνες πριν αναγακστεί να παραιτηθεί από αυτόν, όταν το περιοδικό Penthouse δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες της, οι οποίες είχαν τραβηχθεί πριν τη στέψη της φυσικά.

Χθες, λοιπόν, ο CEO των αμερικανικών καλλιστείων Σαμ Χάσκελ (Sam Haskell) ζήτησε συγνώμη από τη Γουίλιαμς και τη μητέρα της για ό,τι άσχημο είχε ειπωθεί τότε τονίζοντας πως παρότι ο ίδιος και οι νυν συνάδελφοί του δεν είχαν σχέση με το συμβάν, νιώθουν την αναγκη να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Η Βανέσα Γουίλιαμς δέχτηκε τη συγνώμη με δάκρυα στα μάτια και χάρισε στο κοινό ένα από τα όμορφα τραγούδια της.