Η Ελισάβετ φεύγει -Έρχεται ο βασιλιάς Γουίλιαμ

15.09.2015
Αυτό και αν είναι είδηση. Έχοντας μόλις σπάσει το ρεκόρ της μακροβιότερης εστεμμένης στον κόσμο, η βασίλισσα της Αγγλίας λέγεται ότι ετοιμάζεται να παραιτηθεί από τον θρόνο, προσπερνώντας, όμως μια γενιά στη διαδοχή!

Πριν από λίγες μέρες, η Βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το ρεκόρ των 63 ετών, 7 μηνών και 2 ημερών παραμονής στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου που κατείχε μέχρι τώρα η βασίλισσα Βικτωρία (1837-1901) περνώντας στην ιστορία ως η μακροβιότερη εστεμμένη στον κόσμο. Και τώρα λέγεται ότι ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της με προσοχή. Θα προκαλέσει έκπληξη, όμως, σίγουρα.

Μετά την 89χρονη γαλαζοαίμετη, δεύτερος στη σειρά διαδοχής για το στέμμα είναι ο γιος της, 66 ετών σήμερα πρίγκιπας Κάρολος. Τρίτος ο πρωτότοκός του, 33 ετών σήμερα πρίγκιπας Γουίλιαμ, τέταρτος ο δικός του γιος, 2 ετών πρίγκιπας Γεώργιος, μετά η μικρούλα πριγκίπισσα Σάρλοτ και στο τέλος ο πρίγκιπας Χάρι.

Η αναμονή του Κάρολου για τον θρόνο έχει γίνει σχεδόν ανέκδοτο με τον περισσότερο κόσμο να μην πιστεύει ότι θα έρθει ποτέ αυτή η μέρα.

Η βασίλισσα λέγεται ότι "στράβωσε" πριν από χρόνια με το φλέγον θέμα της Καμίλα, την οποία δεν άντεχε ποτέ να δει βασίλισσα στο πλευρό του γιου της. Τώρα βέβαια, τέτοιο θέμα δεν υπάρχει καθώς η Ελισάβετ έχει δεχτεί απολύτως τη νύφη της -αν και δεν είναι ξεκάθαρό ότι θα χαιρόταν ιδιαίτερα να τη δει και βασίλισσα.

Το σενάριο που δημοσιεύει το περιοδικό "OK!" έχει ακουστεί και στο παρελθόν, όμως αυτή τη φορά έχει μια μεγαλύτερη βάση, στα σίγουρα.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, λοιπόν, λίγο πριν -ή λίγο μετά- γίνει 90 χρονών η βασίλισσα Ελισάβετ στις 21 Απριλίου 2016, θα παραιτηθεί από τον θρόνο, παραχωρώντας τον όμως αντί του γιου, στον εγγονό της.

Έτσι, αντί της Καμίλα θα έχουμε λένε βασίλισσα την Κέιτ.

Πληροφορίες του παλατιού θέλουν τη βασίλισσα να έχει πάρει την απόφασή της και όλα πια να έχουν πάρει τον δρόμο τους, με την σύμφωνη γνώμη και του Κάρολου.

Το μόνο που μένει είναι για τις φήμες να επιβεβαιωθούν.