Βασίλισσα Ράνια: Το συγκινητικό μήνυμα που στέλνει από τη Λέσβο [photos]

25.04.2016
Στη Μυτιλήνη βρίσκεται σήμερα η βασίλισσα τη Ιορδανίας, Ράνια, η οποία επισκέπτηκε τον καταυλισμό το Καρά Κεπέ όπου συνάντησε οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί.

Λίγο μετά 12:30, το μεσημέρι της Δευτέρας, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Οδυσσέας Ελύτης" της Μυτιλήνης το ιδιωτικό αεροσκάφος της βασίλισσας της Ιορδανίας, Ράνια, και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον καταυλισμό των προσφύγων, που λειτουργεί υπό την ευθύνη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και την προσκάλεσε στην Ελλάδα.

Εκεί, η συμπαθέστατη, κατά γενική ομολογία, εστεμμένη μίλησε με πολλές οικογένεις Σύρων και Αφγανών ενώ υπήρξε ιδιαίτερα διαχυτική με τα μικρά παιδιά.

Συγκλονισμένη με τα όσα είδε και άκουσε, η βασίλισσα Ράνια, πόσταρε το εξής μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook μαζί με τις φωτογραφίες της μέρας.

"Τραγικές ιστορίες από γυναίκες και οικογένειες της Συρίας στον καταυλισμό Καρά Τεπέ στο νησί της Λέσβου στην Ελλάδα. Ο κόσμος πρέπει να θυμηθεί ότι κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας. Είναι αυτό που γίνεσαι όταν ξεμένειις από επιλογές".

%PHOTO6%