Πρίγκιπας Χάρι: Το παλάτι επιβεβαιώνει τη σχέση του με τη Μέγκαν Μαρκλ με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο

08.11.2016
Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί! Κι όμως. Το παλάτι του Κένσινγκτον και ο υπεύθυνος Τύπου του μικρού πρίγκιπα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση όπου αναφέρεται στη νεαρή ηθοποιό ως το "κορίτσι του".

Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η σχέση του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ -χωρίς την επίσημη επιβεβαίωση, όμως, μέχρι τώρα- ο Τύπος, τόσο στη Βρετανία όσο και στον κόσμο όλο, βρήκε νέο αγαπημένο πρόσωπο.

Η νεαρή κόπέλα, που τόσο θυμίζει τη σύζυγο του πρίγκιπα Γουίλιαμ Κέιτ ή/και την αδελφή της, Πίπα, σύμφωνα με πολλούς, βρέθηκε εν μία νυκτί στο μάτι του κυκλώνα. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που "ανάγκασε" το παλάτι, όπως διαβάζουμε στην ακανοίνωση, να προβεί σε μια κίνηση αντίθετη από τις μέχρι τώρα πρακτικές του, που δεν ήταν άλλες από τον μη σχολιασμό του παραμικρού.

Ιδού λοιπόν τι γράφει στην ανακοίνωσή του το Παλάτι του Κένσινκτον. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε και στη επίσημη ιστοσελίδα του Facebook με την εξής λεζάντα: Το παλάτι του Κένσινκτον εξέδωσε ανακοίνωση σχετικάμε την παρενόχληση που βιώνουν αυτό τον καιρό η Μέγκαν Μαρκλ και η οικογένειά της.

"Από τότε που ήταν νέος, ο πρίγκιπας Χάρι ένιωθε τη ζεστασιά που έφτανε σε αυτόν από το κοινό. Νιώθει τυχερός που τόσος κόσμος τον υποστηρίζει και γνωρίζει καλά ότι ζει μια τυχερή και προνομιακή ζωή.

Γνωρίζει επίσης ότι υπάρχει η σχετική περιέργεια σχετικά με την προσωπική του ζωή. Δεν υπήρξε ποτέ άνετος με αυτό, όμως προσπάθησε να αναπτύξει ένα 'παχύ δέρμα' ως προς το σημείο του ενδιαφέροντος αυτού που έρχεται με τα μίντια. Σπανίως έλαβε νομικά μέτρα ενάντια σε πολύ συνηθισμένες περιπτώσεις όπου έχουν δημοσιευτεί φανταστικές ιστορίες για τον ίδιο και εργάστηκε σκηρά ώστε να αναπτύξει μια επαγγελματική σχέση με τα μίντια, εστιασμένη στη δουλειά του και τα ζητήματα που τον αφορούν.

Την περασμένη εβδομάδα όμως το όριο αυτό ξεπεράστηκε. Το κορίτσι του, Μέγκαν Μαρκλ, έχει υποστεί ένα τεράστιο κύμα κακοποίησης και παρενόχλησης. Αρκετά από αυτά υπήρξαν πολύ δημόσια -η λάσπη στην πρώτη σελίδα εθνικής εφημερίδας, οι φυλετικές αποχρώσεις των σχολίων σε ορισμένα θέματα, και ο απόλυτος ρατσισμός με σεξιστικά και ρατσιστικά μηνύματα στα trolls των social media και στα σχόλια διαδικτυακών άρθρων. Ορισμένα έχουν κρυφτεί από το κοινό -ύστερα από ολονύκτες νομικές μάχες ώστε να μη δημοσιευτούν δυσφημιστικές ιστορίες, η μητέρα της που αναγκάστηκε να παλέψει με φωτορεπόρτερς ώστε να φτάσει στην εξώπορτα του σπιτιού της, οι προσπάθειες ρεπόρτερ και φωτογράφων να κερδίσουν παράνομη είσοδο στο σπίτι της και οι κλήσεις στην αστυνομία που ακολούθησαν, οι παχυλές δωροδοκίες που προσέφεραν εφημερίδες στον πρώην σύντροφό της, ο βομβαρδισμός σχεδόν όλων των στενών της φίλων, συνεργατών και αγαπημένων.

Ο πρίγκιπας Χάρει ανησυχεί για την ασφάλεια της διδος Μαρκλ και είναι βαθύτατα απογοητευμένος που δεν κατάφερε να την προστατέψει. Δεν είναι σωστό μέσα σε λίγους μήνες μόνο σχέσης να βρίσκεται ενώπιων τέτοιας καταιγίδας. Γνωρίζει ότι οι σχολιαστές θα πουν ότι 'αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει' και ότι 'είναι όλα μέρος του παιχνίδιού'. Διαφωνεί ριζικά. Δεν πρόκειται για κανένα παιχνίδι. Πρόκειται για τη ζωή της και τη ζωή του.

Ζήτησε να εκδοθεί αυτή η ανακοινωση ελπίζοντας ότι εκείνοι που ωθούν την ιστορία στον Τύπο να κάνουν μια παύση προτού γίνει επιπλέον ζημιά. Γνωρίζει ότι είναι ασυνήθιστο να εκδίδονται ανακοινώσεις τέτοιου είδους, όμως ελπίζει ότι οι άνθρωποι με αίσθηση του δικαίου θα αντιληφθούν γιατί ένιωσε ότι ήταν αναγκαίο να μιλήσει δημόσια".

Πραγματικά ασυνήθιστη πρακτική αυτή που όμως μαρτυρά, αν μη τι άλλο, πόσο σημαντική είναι για τον πρίγκιπα Χάρι η Μέγκαν.

Ιδού και η ανάρτηση του παλατιού στο Facebook