Kate και Meghan: Οι "κοινές θνητές" νύφες του Buckingham και οι προίκες τους

01.01.2019
Kate και Meghan: Οι "κοινές θνητές" νύφες του Buckingham και οι προίκες τους
Ας μιλήσουμε λίγο για νούμερα.

Σε γενικές γραμμές, όταν σκέφτεται κανείς σχετικά με την περιουσία της βασιλικής οικογένειας της Bρετανίας -ή γενικότερα μιας βασιλικής οικογένειας- φαντάζεται ότι θα ζαλιστεί από τα... μηδενικά. Και κάπως έτσι είναι! Για την περίτπωση, όμως, που κάποιος αναρωτιέται για μερικά πιο... ατομικά στοιχεία, υπάρχουν απαντήσεις.

Ας πάρουμε τα δυο πιο νεαρά -και πιο δημοφιλή- ζευγάρια της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, για παράδειγμα. Πόσο "αξίζει" ο καθένας ξεχωριστά; Δεδομένου μάλιστα ότι οι γυναίκες που επέλεξαν αμφότεροι οι πρίγκιπες να παντρευτούν είναι "κοινές θνητές". Με βάση τα δεδομένα του Forbes βέβαια, προκύπτει ότι η μία από τις δυο νύφες είχε μια αξιοσέβαστη προίκα!

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, λοιπόν, η συνολική περιουσία της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας υπολογίζεται περί τα $88 εκατομμύρια. Από στοιχεία που παρουσίασε το Time.com όμως, προκύπτει ότι η Kate Middleton μπήκε στην οικογένεια με ένα διόλου ευκαταφρόνητο "κομπόδεμα".

Πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα William το 2011, η Katherine -όπως λέγεται έκτοτε η δούκισσα του Cambridge- ασχολούταν ενεργά με την οικογενειακή επιχείρηση, Party Pieces, η οποία ήταν αρκετά προσοδοφόρα. Ανάμεσα στα $7 με $10 εκατομμύρια υπολογίζεται η προσωπική περιουσία της Kate. Ήρθε με την προίκα της το κορίτσι!

Αυτά τα χρήματα μαζί με τα $40 εκατομμύρια στα οποία υπολογίζεται η προσωπική περιουσία του συζύγου της, κάνουν το ζευγάρι των Cambridge ισχυρότατους οικονομικά.

Με τους άλλους δούκες τι γίνεται;

Η περιουσία του πρίγκιπα Harry υπολογίζεται ως ισάξια με αυτή του μεγαλύτερου αδελφού του καθώς το μεγαλύτερο ποσό προέρχεται από τα όσα κληρονόμησαν μετά τον θάνατο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Dianna και της προ-γιαγιάς τους.

Όσο για τη σύζυγό του;

Σύμφωνα με τον Independent, η "αξία" της Meghan πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry υπολογίζεται γύρω στα $5 εκατομμύρια, που κυρίως προέρχονται από τη δουλειά της στην τηλεόραση.

Διάβασε κι αυτό: Meghan Markle: Πόσα χρήματα έπαιρνε για κάθε επεισόδιο των Suits;

Δεν ήταν "επί ξύλου κρεμάμενα", λοιπόν, τα κορίτσια όταν παντρεύτηκαν τους πρίκγιπές τους. Έτσι, για τις "κακές γλώσσες".