Βασιλικό πρωτόκολλο: Ιδού τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις σε μια συνάντηση με τη βασίλισσα

18.02.2019
Βασιλικό πρωτόκολλο: Ιδού τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις σε μια συνάντηση με τη βασίλισσα
Πολλοί λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την πιο ισχυρή φιγούρα του Ηνωμένου Βασιλείου, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β '. Για όσους το κάνουν, η συνάντηση τους μαζί της μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική. Παρόλο που δεν υπάρχουν υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς κατά τη συνάντηση κάποιου με τη βασιλική οικογένεια, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να τηρούν τους παραδοσιακούς κανόνες.

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, εάν πρόκειται να συναντήσεις τη βασίλισσα; Μη φοβάσαι. Αυτός ο κατάλογος εθιμοτυπίας που πρέπει να έχεις κατά νου, θα απαντήσει στα ερωτήματά σου.

Τι πρέπει να φορέσεις στη συνάντηση;
Θα επιλέξεις κάτι επίσημο – εκείνα με ουδέτερους τόνους και μέτρια σχέδια. Αυτό περιλαμβάνει μια επιλογή από ρούχα που δεν θα επισκιάζουν το ντύσιμο της βασίλισσας. Τα φωτεινά χρώματα, η περιττή εμφάνιση του δέρματος ή οτιδήποτε άλλο, δεν ταιριάζει με αυτή την περίσταση. Δείξε σεβασμό στη Μεγαλειότατη και ντύσου με κομψό και εκλεπτυσμένο τρόπο.

Διάβασε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Νεότερες εξελίξεις σχετικά με το τροχαίο του συζύγου της

Πότε πρέπει να φτάσεις στη συνάντηση;
Πάντα στην ώρα σου! Ως γενικός κανόνας ευγένειας, πρέπει πάντα να φτάνεις νωρίτερα από την οικοδέσποινα. Εσύ θα πρέπει να περιμένεις τη βασίλισσα. Η βασίλισσα δεν θα σε περιμένει ποτέ.

Θα την αποκαλέσεις «βασίλισσα»; Ποτέ δεν απευθύνεσαι στη βασίλισσα ως «βασίλισσα». Ενώ η «βασίλισσα Ελισάβετ» είναι ο επίσημος τίτλος της μοναρχίας της, ποτέ δεν πρέπει να την αποκαλέσεις με αυτόν. Θα απευθυνθείς σε αυτή ως «Η Μεγαλειότητα σας» ακολουθούμενη από «Κυρία». Τέλος, θα το τελειώσεις χρησιμοποιώντας το «Η Mεγαλειότητά σας».

Να υποκλιθείς ή όχι;
Αυτό δεν περιλαμβάνεται στο πρωτόκολλο, αλλά θεωρείται σκόπιμη μια μικρή χειρονομία. Όταν συναντάνε τη βασίλισσα, οι κυρίες κάνουν μια παραδοσιακή υπόκλιση, αλλά οι άνδρες εκτελούν μια μικρή υπόκλιση με το λαιμό. Απλό και γλυκό.

Αυτό το διάβασες; Camilla: Η δημόσια δήλωση αποδοχής από τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι γεγονός -Τα κατάφερε!

Κάνεις χειραψία με τη βασίλισσα;
Με την υπόκλιση μπορεί να ακολουθηθεί μια χειραψία. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να προσφέρεις πρώτα το χέρι σου. Μπορείς να δώσεις το χέρι σου στη βασίλισσα μόνο αν εκείνη προσφέρει το χέρι της πρώτα, και πάλι μην το κουνήσεις πολύ –αργά και σταθερά.

Μπορείς να αγγίξεις τη βασίλισσα;
Όχι. Η Αυτής Μεγαλειότητα δεν πρέπει να αγγιχτεί οποιαδήποτε στιγμή, ούτε καν τυχαία. Να θυμάσαι μην την αγγίξεις ούτε όταν θα κουνήσει το χέρι σου. Εκτός αυτού, η πολιτική «no-touch» ακολουθείται αυστηρά. Περπάτα πίσω της και ρύθμισε την ταχύτητά σου σύμφωνα με την δική της. Μόνο η Michelle Obama, μπορεί να ξεφύγει και να αγκαλιάσει τη βασίλισσα, σπάζοντας το πρωτόκολλο, όχι εσύ.

Αυτό το διάβασες; H DIY μάσκα προσώπου που χρησιμοποιεί η Meghan Markle για λαμπερή επιδερμίδα

Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνεις;
Είσαι εκεί για να συναντήσεις έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Θεωρείται εξαιρετικά αγένες να κάνεις ορισμένα πράγματα, όπως:

  • Να γυρίσεις την πλάτη σου στη βασίλισσα
  • Nα χαζεύεις αλλού και να μην την προσέχεις
  • Να βγάζεις selfies
  • Nα ρωτήσεις για αυτόγραφο
  • Να περπατάς πιο μπροστά από εκείνη
  • Να φύγεις πριν φύγει αυτή
  • Να ρωτήσεις πολιτικά και προσωπικά πράγματα