Ποια είναι τα αγαπημένα φαγητά της βασίλισσας Ελισάβετ -Tι σιχαίνεται και σε ποια λιχουδιά δεν μπορεί να αντισταθεί

24.02.2019
Ποια είναι τα αγαπημένα φαγητά της βασίλισσας Ελισάβετ -Tι σιχαίνεται και σε ποια λιχουδιά δεν μπορεί να αντισταθεί
Ένας πρώην σεφ της βασιλικής οικογένειας αποκάλυψε τα αγαπημένα φαγητά της πιο διάσημης μονάρχη στον κόσμο, της βασίλισσας Ελισάβετ Β '.

Ο Darren McGrady, ο οποίος εργάστηκε ως προσωπικός μάγειρας της Αυτής Μεγαλειότητας για περισσότερο από μία δεκαετία, αποκάλυψε τις μαγειρικές προτιμήσεις της Βασίλισσας στο αμερικανικό περιοδικό Weekly, λέγοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι το σκόρδο ήταν απαγορευμένο από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Μισούσε τη μυρωδιά του, μισούσε τη γεύση του»! αποκάλυψε.

Η γαστρονομική μεγαλοφυία ανέφερε ότι απαγορεύονταν οι έντονες μυρωδιές στις σάλτσες και τα ακατάστατα πιάτα, όπως τα οστρακοειδή, η κέτσαπ, τα κρεμμύδια και το κάρυ.

Διάβασε επίσης: Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκαλύπτει το αγαπημένο του φαγητό -Και είναι ελληνικό!

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι 92 ετών σήμερα, είχε στη διάθεση της ένα κόκκινο δερμάτινο βιβλίο μενού που της είχε δώσει ο McGrady, με μια λίστα επιλογών για την κάθε μέρα.

Ο πρώην βασιλικός συνεργάτης δήλωσε ότι τα αγαπημένα πιάτα της Βασίλισσας περιελάμβαναν μπριζόλα με σάλτσα μανιταριών, παιχνιδιάρικα κυρίως πιάτα όπως πάπια ή φασιανό και καπνιστό πατέ σολομού.

Σύμφωνα με τον McGrady, η Αυτής Μεγαλειότητα είναι ένα πλάσμα που «κολλάει στα ίδια πιάτα κάθε εβδομάδα».

Αλλά παρά τους αυστηρούς περιορισμούς σε ορισμένα τρόφιμα, ο σεφ θυμάται ότι υπάρχει ένα γεύμα που η μονάρχης σπάνια παραλείπει: το επιδόρπιο.

Πάντα θα επέλεγε οτιδήποτε στο μενού που είχε σοκολάτα, ειδικά σοκολατόπιτα!

Ο McGrady θυμήθηκε επίσης το βασιλικό πρωτόκολλο για τα σχήματα, το οποίο απαγορεύει τα τετράγωνα σάντουιτς λόγω της μεσαιωνικής πεποίθησης ότι κάποιος που παρουσιάζει σε έναν μονάρχη τρόφιμα με γωνίες, «προσπαθεί να τον ανατρέψει».