Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συμβολική κίνηση που δείχνει ότι ετοιμάζεται να παραδώσει τον θρόνο στον Κάρολο

06.11.2019
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συμβολική κίνηση που δείχνει ότι ετοιμάζεται να παραδώσει τον θρόνο στον Κάρολο
50 χρόνια διάδοχος, φέτος, ο 70χρονος πρίγκιπας!

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στα 93 της χρόνια και έχει αρχίσει να αναθέτει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα βασιλικά καθήκοντα στον διάδοχο της, πρίγκιπα Κάρολο. Μάλιστα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα κάνει μια σημαντική κίνηση την επόμενη Κυριακή 10 Νοεμβρίου, την Κυριακή της Ανάμνησης για τους Βρετανούς, που δείχνει ότι, μάλλον, ετοιμάζεται να γίνει βασιλιάς.

Η Κυριακή της Ανάμνησης (Remebrance Day) είναι το ετήσιο μνημόσυνο που τελείται στη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, για τους πεσόντες -πολίτες και στρατιωτικούς- στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους και στις πολεμικές συγκρούσεις που ακολούθησαν.

Πλέον η βασίλισσα δείχνει λίγα σημάδια επιβράδυνσης των ρυθμών της, οπότε είναι φυσικό να αρχίζει να μοιράζεται μερικά από τα βασιλικά της καθήκοντα με τα νεότερα μέλη της οικογένειας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος που είναι σήμερα 70 ετών, θα είναι ο επόμενος βασιλιάς της Βρετανίας και προετοιμάζεται ήδη να πάρει -έστω για μία μέρα προς το παρόν- τον θρόνο από τη μητέρα του.

Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, η βασιλική Οικογένεια θα συγκεντρωθεί στο Cenotaph του Whitehall για την παραδοσιακή Τελετή της Κυριακής της Ανάμνησης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα καταθέσει ένα στεφάνι στο Κενοτάφιο για λογαριασμό της βασίλισσας.

Η βασίλισσα βρίσκεται στο θρόνο για 67 χρόνια και είναι η μακροβιότερη μονάρχις στην ιστορία της Βρετανίας ενώ μέχρι τώρα η Ελισάβετ έχει καταθέσει 65 στεφάνια στο Κενοτάφιο.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ο πρίγκιπας Κάρολος έχει αντικαταστήσει τη μητέρα του που παρακολουθεί πλέον τις διαδικασίες από το κοντινό μπαλκόνι του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο 98χρονος πρίγκιπας Φίλιππος, παρακολουθούσε την ετήσια τελετή στο πλευρό της βασίλισσας μέχρι το 2017, οπότε αποχώρησε από τα βασιλικά καθήκοντα.

Η δούκισσα του Cambridge και ο πρίγκιπας William θα παρακολουθήσουν επίσης την τελετή, όπως και η Meghan Markle με τον πρίγκιπα Harry.

Τα βασιλικά αδέλφια θα βρεθούν μαζί, κάνοντας την πρώτη κοινή τους εμφάνιση μετά από μήνες, το Σάββατο όπου θα παρακολουθήσουν ένα special event στο Royal Albert Hall.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι Sussexes με τους Cambridges θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο δημοσίως, από τη στιγμή που ο Harry παραδέχτηκε δημοσίως ότι εκείνος και ο William βαδίζουν πια σε «ξεχωριστά μονοπάτια».

Πριν από την Κυριακή της Ανάμνησης, η Camilla, η δούκισσα της Κορνουάλλης θα βρεθεί την Πέμπτη με τη Meghan και τον Harry σε μια εκδήλωση στο Westminster Abbey.