Meghan-Harry: Απέλυσαν σχεδόν όλο το προσωπικό τους στο σπίτι τους στην Αγγλία

20.01.2020
Meghan-Harry: Απέλυσαν σχεδόν όλο το προσωπικό τους στο σπίτι τους στην Αγγλία
Οι συνέπειες του Megxit συνεχίζονται!

Όπως είναι πια γνωστό η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry, εγκατέλειψαν τη βασιλική οικογένεια! Όλα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση-βόμβα με την οποία μάθαμε ότι το πριγκιπικό ζευγάρι θα απαρνηθεί τα βασιλικά καθήκοντά του για να μείνει στον Καναδά. Ακολούθησε το Σάββατο η ευχή της γιαγιάς βασίλισσας Ελισάβετ η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι ελπίδα όλης της οικογένειάς μου η σημερινή συμφωνία να τους επιτρέψει να ξεκινήσουν μια χαρούμενη και γαλήνια νέα ζωή» ενώ ακολούθησε η λίγο πιο σκληρή αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του παλατιού, η οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους:

«Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex είναι ευγνώμονες στην Αυτής Μεγαλειότητα και τη βασιλική οικογένεια για τη συνεχόμενη στήριξή της καθώς ξεκινούν αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.
Όπως συμφωνήθηκε, αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να υποχωρήσουν από τις βασιλικές υποχρεώσεις τους, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών συναντήσεων. Κατά συνέπεια δεν θα λαμβάνουν πια χρήματα που αναλογούν σε βασιλικά καθήκοντα».

Ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση αυτής της κίνησης τους στο εξωτερικό, είναι, όπως αναφέρει η Daily Mail, το ότι η Meghan και ο Harry απέλυσαν το προσωπικό τους στο Frogmore Cottage, το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν από το Kensington Palace λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού Archie. Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον δύο μόνιμοι υπάλληλοι - ένας οικονόμος και μια καθαρίστρια - κατάφεραν να κρατήσουν τη δουλειά τους. Στους υπαλλήλους με πιο μικρή θητεία, όπως οι σεφ και οι υπηρέτριες, ανακοινώθηκε ότι οι υπηρεσίες τους δεν χρειάζονται πλέον σε αυτό το σπίτι.

Στην ανακοίνωση του παλατιού αναφέρεται άλλωστε ότι «Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex εξέφρασαν την επίθυμία τους να επιστρέψουν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage, που θα παραμείνει η βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Sovereign Grant».

Η Meghan και ο Harry θα κρατήσουν στο σπίτι τους ένα «προσωπικό ασφαλείας» ωστόσο όπως αναφέρουν οι πηγές «κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του». Οι υπάλληλοι που δεν θα δουλεύουν πια στο εξοχικό σπίτι, θα αλλάξουν τώρα θέσεις εργασίας και θα διοχετευτούν σε άλλα βασιλικά νοικοκυριά, όσο η Meghan και ο Harry θα είναι στον Καναδά, οπότε δεν θα χάσουν τις δουλειές τους.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Μήπως ότι η Meghan και ο Harry δεν θα επιστρέψουν ποτέ στο Frogmore; Όχι απόλυτα. Το Frogmore Cottage θα συνεχίσει να ανήκει στην ιδιοκτησία της Αυτής Μεγαλειότητας», έγραψαν η Μeghan και ο Harry στη νέα τους ιστοσελίδα. «Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Frogmore Cottage - με την άδεια της Αυτής Μεγαλειότητας – ως επίσημη κατοικία τους καθώς συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη Μοναρχία, ώστε έτσι η οικογένειά τους να έχει πάντα ένα μέρος για να αποκαλεί σπίτι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η πηγή της Daily Mail, βέβαια, αναφέρει ότι η Meghan και ο Harry δεν θα επιστρέψουν ποτέ στη Βρετανία για να ζήσουν με έναν «ουσιαστικό τρόπο». Θα το δούμε!

Νικολέτα Μακρή