Ο κύβος ερρίφθη: Η επίσημη ανακοίνωση της βασίλισσας για το μέλλον των Sussexes

18.01.2020
Ο κύβος ερρίφθη: Η επίσημη ανακοίνωση της βασίλισσας για το μέλλον των Sussexes
Τα νέα δεδομένα -συμπεριλαμβανομένης και της στέρησης των τίτλων τους- θα εφαρμοστούν από την άνοιξη του 2020.

Ζήτησε να λυθεί το θέμα που προέκυψε μέσα στις επόμενες ημέρες η βασίλισσα και η επιθυμία της πραγματοποιήθηκε. Ο Harry και η Meghan θέλησαν να αποδεσμευτούν από τα βάρη της βασιλικής ζωής και να ζήσουν πιο ανεξάρτητοι. Το ζήτησαν, το συζήτησαν και ο κύβος ερρίφθη.

Δύο ανακοινώσεις δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο στο site του παλατιού. Η πρώτη από τη βασίλισσα με πολύ προσωπική διάθεση και η δεύτερη από το παλάτι πιο τυπική,όπου, στην ουσία, εξηγείται το πρακτικό κομμάτι της όλης απόφασης.

Στον λογαριασμό των Sussexes δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση της Ελισσάβετ, στην οποία διαβάζουμε τα εξής:

"Ύστερα από πολλούς μήνες συνομηλιών και πιο πρόσφατων συζητήσεων, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν επικοδομητικό τρόπο για να συνεχίσουν τη ζωή τους ο εγγονός μου και η οικογένειά του με την υποστήριξή μας.
Ο Harry, η Megham και ο Archie θα παραμείνουν πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου.
Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που βίωσαν ως αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων που δέχτηκαν τα τελευταία δυο χρόνια και στηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.
Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσίωση που έχουν επιδείξει στην δουλειά τους σε όλη τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και πέρα από εκεί και είμαι ιδιαίτερα περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο η Meghan έγινε μέλος της οικογένειας.
Είναι ελπίδα όλης της οικογένειάς μου η σημερινή συμφωνία να τους επιτρέψει να ξεκινήσουν μια χαρούμενη και γαλήνια νέα ζωή

Ιδού και η ανάρτηση:

Εμείς το καταλάβαμε και από τα λεγόμενα της Ελισάβετ, αλλά ήρθε και η ανακοίνωση του Παλατιού και τα εξήγησε όλα:

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex είναι ευγνώμονες στην Αυτής Μεγαλειότητα και τη βασιλική οικογένεια για τη συνεχόμενη στήριξή της καθώς ξεκινούν αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.
Όπως συμφωνήθηκε σε αυτή τη νέα συμφωνία, αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να υποχωρήσουν από τις βασιλικές υποχρεώσεις τους, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών συναντήσεων. Κατά συνέπεια δεν θα λαμβάνουν πια χρήματα που αναλογούν σε βασιλικά καθήκοντα.
Με τις ευχές της βασίλισσας, ο Sussexes θα διατηρήσουν τα ιδιωτικά patronages και τους οργανισμούς τους. Παρόλο που δεν θα μπορούν πια να εκπροσωπούν τη βασίλισσα, οι Sussexes κατέστησαν σαφές ότι θα κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν τις αρχές της.
Οι Sussexes δεν θα χρησιμοποιούν πια τους HRH τίτλους τους καθώς δεν θα είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας πια.
Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex εξέφρασαν την επίθυμία τους να επιστρέψουν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανακαίνηση του Frogmore Cottage, που θα παραμείνει η βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Sovereign Grant.
Το παλάτι του Buckingham δεν θα σχολιάσει τις λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλειά τους. Υπάρχουν καθιερωμένες ανεξάρτητες διαδικασίες για τον προσδιορισμό της ανάγκης για χρηματοδότηση από το δημόσιο.
Το νέο αυτό μοντέλο θα τεθούν σε ισχύ από την άνοιξη του 2020.

Τέλος εποχής και επίσημα λοιπόν. Και αρχή μιας άλλης! Μένει να δούμε τι θα φέρει η επόμενη μέρα για τη βρετανική βασιλεία γενικότερα και τους Sussexes ειδικότερα. Πάντως, νικητές φεύγουν από το παλάτι η Meghan και ο Harry. Αυτό που ήθελαν το κατάφεραν... Αλήθεια... Το όνομα της σελίδας τους στο Instagram και το site τους πώς θα λέγονται πια; Θα δείξει.. .

Ζωή Κίττα