Πρίγκιπας William: Ο κορονοϊός τον φέρνει πιο κοντά στον βασιλικό θρόνο;

20.03.2020
Πρίγκιπας William: Ο κορονοϊός τον φέρνει πιο κοντά στον βασιλικό θρόνο;
Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα του βρετανικού Τύπου είναι πολύ πιθανόν, τα πράγματα να αλλάξουν στη διαδικασία διαδοχής, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος -που προηγούνται- βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αναγκαστική απομόνωση, όπως άλλωστε ο υπόλοιπος πλανήτης.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock ανακοίνωσε ότι «μέσα στις προσεχείς εβδομάδες οι πολίτες ηλικίας 70 ετών και άνω θα αναγκαστούν να παραμείνουν στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε προσπάθεια να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο ιός είναι πιο θανατηφόρος σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών και με προβλήματα υγείας.

Βάσει αυτού, η βασίλισσα η οποία είναι 93 ετών και ο Κάρολος που είναι 72, θα πρέπει να μην εκτελούν για καιρό τα βασιλικά τους καθήκοντα, δημιουργώντας το ενδεχόμενο να οριστεί αντιβασιλέας, ο δούκας του Cambridge .

Διάβασε και αυτό: Θετικός στον κορονοϊό και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

Η βασίλισσα έχει ήδη αλλάξει το πρόγραμμά της για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της πανδημίας.

Σε δήλωση της η δασιλική Οικογένεια ανέφερε ότι «ως μέτρο προφύλαξης και για πρακτικούς λόγους υπό τις παρούσες συνθήκες, θα γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα της Βασίλισσας τις προσεχείς εβδομάδες. Σε διαβούλευση με το Medical Household και την κυβέρνηση, οι επερχόμενες επισκέψεις της Αυτής Μεγαλειότητας στο Cheshire και το Camden θα επαναπρογραμματιστούν. Οι ακροάσεις θα συνεχίστουν όπως συνήθως. Οι άλλες εκδηλώσεις θα επανεξεταστούν σε συνεχή βάση σύμφωνα με τις κατάλληλες συμβουλές».

Λες η "ώρα της Kate" να έρχεται νωρίτερα από ότι περίμενε κι εκείνη; Θα δείξει