Η Γερμανία ρεζιλεύτηκε σε όλη την Ευρώπη!

12.05.2011
Τεράστια τεχνικά προβλήματα, που σε πολλές χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) ήταν πιο έντονα, είχε η μετάδοση του πρώτου ημιτελικού της Γιουροβίζιον. Και μπορεί η Γερμανία να έχει το όνομα ως προς τις τεχνολογίες και την υπευθυνότητα να φέρνει εις πέρας με επιτυχία ο, τι αναλαμβάνει, τη χάρη όμως να διοργανώσει

Τεράστια τεχνικά προβλήματα, που σε πολλές χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) ήταν πιο έντονα, είχε η μετάδοση του πρώτου ημιτελικού της Γιουροβίζιον. Και μπορεί η Γερμανία να έχει το όνομα ως προς τις τεχνολογίες και την υπευθυνότητα να φέρνει εις πέρας με επιτυχία ο, τι αναλαμβάνει, τη χάρη όμως να διοργανώσει έναν ημιτελικό της προκοπής τελικά δεν την έχει. Και άδειασε η ίδια εαυτόν πανευρωπαϊκά, αφού με τη μετάδοση της Τρίτης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.

Ρεζίλι των σκυλιών έγινε με λίγα λόγια, αφού η χώρα της τεχνολογίας, εκτέθηκε από τεχνικά προβλήματα. Το άκρων άωτον της ατυχίας; Νόμος του Μέρφι; Όπως και να το πεις, σημασία έχει ότι με τους Γερμανούς τα έχουν βάλει δέκα χώρες της Ευρώπης, οι οποίες «έπεσαν» θύματα της γερμανικής πρωτοπορίας. Άλλες αντιμετώπισαν μεγαλύτερα προβλήματα κι άλλες λιγότερα.

Ανάμεσα στα «θύματα» της Γερμανίας (άκου σύμπτωση) και η Ελλάδα, όπου χάσαμε την Μαρία Κοζάκου πριν εμφανιστεί στη σκηνή η Ελβετία. Την ακούσαμε, λίγο αργότερα όπου μας εξήγησε ότι υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα με τον ήχο. Αυτή, όμως, που μπορεί να παραπονιέται περισσότερο, είναι η Νορβηγία την οποία εκεί στην Ισπανία μήτε που την άκουσαν. Λες και την έβαλαν οι Γερμανοί στο mute.

Το ωραίο εδώ της υπόθεσης είναι ότι οι διοργανωτές αντί να ζητήσουν συγνώμη και να μην πουν τίποτε για τη συγκεκριμένη περίπτωση, προσπάθησαν να βγουν και από πάνω, υποστηρίζοντας ότι η Ισπανία ακόμη και να άκουγε τη Νορβηγίδα, ακόμη και αν της έδιναν 12αρι, πάλι δεν θα περνούσε στον τελικό.

Πάρε τον Γερμανό στο γάμο σου, να σου πει και του χρόνου. Ωστόσο, πολλές χώρες δεν έχουν να παραπονιούνται μόνο για τα προβλήματα στον ήχο, αλλά και για τη δουλειά του σκηνοθέτη που σε πολλές περιπτώσεις ήταν για... κλάματα. Κι εδώ η Ελλάδα έχει παράπονα, τόσο για τον ήχο, όσο και για τη σκοτεινή εικόνα κυρίως στη ζεϊμπεκιά του Λούκα και των χορευτών. Πάντως, για την ιστορία, οι διοργανωτές μαζί με την EBU έδωσαν συνέντευξη Τύπου, όπου ζήτησαν συγνώμη από τις δέκα χώρες που έπεσαν θύματα των προβλημάτων, τις οποίες όμως απέφυγαν να αναφέρουν ονομαστικά ποιες είναι. Κίντερ έκπληξη.