Ας λέει ό,τι θέλει ο Λιάγκας!

17.10.2011
Η παρουσιάστρια του «Made in Star» απαντά στα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα περί «κατάρρευσης», μιλά για τους τηλεκριτικούς, τον Σταμάτη Μαλέλη και την Ελένη Μενεγάκη.

Στις τρεις εβδομάδες που είσαι στον αέρα, έχεις εντοπίσει σημεία στα οποία χρειάζεσαι διορθωτικές κινήσεις;

Φυσικά! Εντόπισα την πρώτη εβδομάδα ειδικά, ότι πιο γρήγορα δεν γινόταν να μιλάω! Φυσικά έχει δίκιο ο κόσμος σε αυτό και δεν γίνεται να κοροϊδέψω τον τηλεθεατή. Από το άγχος μου, φυσικά, μου βγήκε έτσι. Είχα πάρα πολύ άγχος.

Το «Made in Star» ξεκίνησε δυναμικά, αλλά μετά την πρεμιέρα της Μενεγάκη έχασε έδαφος στα νούμερα. Είχες δηλώσει ότι δεν θα τα κοιτάς...

Τώρα θέλω, δεν θέλω θα τα ακούσω το πρωί. Χωρίς να καταλαβαίνω τι σημαίνουν. Οταν είναι κάτι καινούργιο στην τηλεόραση -και προς Θεού, δεν μιλάω για την Ελένη Μενεγάκη, αλλά για την εκπομπή της- όλος ο κόσμος θέλει να το δει. Από κει και πέρα θα δείξει ο χρόνος. Εγώ δεν είπα ότι θα είμαστε πρώτοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα καταδικάσω την εκπομπή μου σε κάτι λιγότερο από αυτό που της αξίζει και θα φανεί στο πέρασμα του χρόνου τι είναι αυτό που τις αξίζει. Δεν θα σου έλεγα ποτέ ότι είναι δεδομένο ότι θα είμαι δεύτερη ή τρίτη.

Στις συσκέψεις που κάνετε με τον κ. Μαλέλη ποια είναι η αίσθηση που υπάρχει για την εκπομπή και τις τηλεθεάσεις;

Να συνεχίσουμε όπως είμαστε τώρα. Οχι όσον αφορά τη θεματολογία, που θα αλλάζει και θα ανανεώνεται ανάλογα με το τι θέλει ο κόσμος. Εγώ τον κόσμο ακούω γιατί αυτός μας βλέπει.

Διαβάζεις τις κριτικές; Tα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα σε στενοχώρησαν;

Με ανυπόγραφα άρθρα, γιατί τα κακά που έχω διαβάσει, που είναι λίγα ευτυχώς, δεν ασχολούμαι. Τώρα τι λέει ο Γιώργος Λιάγκας, φαντάζομαι αναφέρεσαι στο «κατέρρευσε το μεσημεριανό μου», τι να κάνω εγώ; Τι πρέπει να απαντήσω; Ο κ. Λιάγκας, που κάνει και τόσα χρόνια τηλεόραση, βγάζει τα συμπεράσματά του από την πρώτη εβδομάδα; Είναι και πολύ βαριά κουβέντα το «κατέρρευσε». Δεν το λες αυτό! Ποτέ! Και άνθρωπος που κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά με εμένα στην πρωινή ζώνη. Δεν θα του κρατήσω κακία. Ας πει ο καθένας ό,τι του αρέσει.

Δηλαδή την κριτική, ακόμα και αν είναι καυστική, τη δέχεσαι.

Οποιαδήποτε κριτική που είναι εύστοχη την αποδέχομαι. Δεν είμαι ούτε χαζή, δόξα τω Θεώ, ούτε θα κάτσω να το παίξω «τι λέει ο κύριος ή η κυρία», ειδικά για ανθρώπους που είναι τηλεκριτικοί με μεγάλη πείρα.

Πριν βρεθείς να παρουσιάζεις το «Made in Star», έβλεπες Μενεγάκη ή Τσιμτσιλή;

Εγώ όταν ήμουν σπίτι μου το μεσημέρι, έβλεπα Χριστίνα Λαμπίρη και το πρωί όταν έβλεπα τηλεόραση, έκανα ζάπινγκ. Αλλά συνήθως δούλευα τα πρωινά και δεν έβλεπα τηλεόραση.

Λευτέρης Μπιντέλας