Μενεγάκη: Του Παπαδάκη η «μαχαιριά»!

16.11.2011
Από αλλού το περίμενε κι από αλλού της ήρθε της Ελένης Μενεγάκη. Σχεδόν είχαμε ξεχάσει την ιστορία με το επίδομα της τρίτεκνης που έπαιρνε η μάνα Ελένη και το σάλο που δημιουργήθηκε με την αποκάλυψη.

Από αλλού το περίμενε κι από αλλού της ήρθε της Ελένης Μενεγάκη. Σχεδόν είχαμε ξεχάσει την ιστορία με το επίδομα της τρίτεκνης που έπαιρνε η μάνα Ελένη και το σάλο που δημιουργήθηκε με την αποκάλυψη. Αλλά ένας δεν το έχει ξεχάσει και όπως καταλάβαμε, δε λέει και να το χωνέψει. Ποιος; Ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος με την πρώτη ευκαιρία το έριξε το φαρμάκι του στην πάλαι ποτέ αγαπημένη φίλη του.

Στην εκπομπή του Παπαδάκη ήτο καλεσμένος ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μετά το σάλο με την Μενεγάκη αποφάσισε να κοπεί το επίδομα τριτεκνίας και πολυτεκνίας σε όσες οικογένειες έχουν εισόδημα πάνω από 55 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Η Μενεγάκη το εν λόγω εισόδημα το έχει τον μήνα, αλλά λίγη σημασία έχει τούτο.

Έτσι, ο Παπαδάκης όταν η κουβέντα πήγε σε επιδόματα πάσης φύσεως και κατηγορίας ρώτησε τον υπουργό: «Θα βάλετε εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα πρόνοιας; ‘Η θα τα κόψετε ανάλογα με την κατηγορία»; Εκείνος απάντησε: «Αυτό που έκανα ήταν να το κόψω από τις οικογένειες με εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ το χρόνο…» Και κάπου εδώ έρχεται η «μαχαιριά» του Γιώργη να καρφωθεί στην... καρδιά της Ελένης.

«Την Μενεγάκη εννοείτε. Που την κάναμε φίρμα για το επίδομα για το τρίτο παιδί…» Ουπς, say it again. Ο Λοβέρδος προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες, απαντώντας διακριτικά: «Δεν θέλω να πω για την συγκεκριμένη κοπέλα, υπάρχει ένα σωρό κόσμος που ήταν σε αυτή την κατηγορία». Και μέσα σε αυτόν τον... σωρό υπάρχει και ο Παπαδάκης, ο οποίος δεν βάσταξε και είπε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να αποκαταστήσει την τάξη.

«Εγώ πάντως δεν το έπαιρνα και είμαι τρίτεκνος». Εύγε. Μην μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Και κυρίως, μην καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά.