Χαμός από τους "επώνυμους" στα social media για το κλείσιμο της ΕΡΤ

12.06.2013
Χαμός γίνεται στα social media από το απόγευμα της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου ότι κλείνει η δημόσια τηλεόραση.

Διάσημοι και μη, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, τηλεοπτικού, αθλητικού χώρου «έβαλαν» φωτιά στα social media εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους στην απόφαση της Κυβέρνησης. Ειδικά, όταν αργά το βράδυ έπεσε το σήμα και η οθόνη έγινε μαύρη, έγινε πα-νι-κος..

«Η σκέψη μου κοντά στους συναδέλφους της δημοσιογραφικής μου νιότης. Πώς φτάσαμε ως εδώ;», έγραψε ο Νικος Αλιάγας από το Παρίσι, αφού το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης είναι πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο.

«Δεν αναγνωρίζω τον τόπο μου, ούτε τη χώρα μου. Πραξικοπηματικές ενέργειες όπως η σημερινή με γεμίζουν ντροπή και θυμό. Είμαι κι εγώ εκεί», έγραψε στο Twitter η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

«Αίσχος, χουντάρα! Αίσχος», έγραψε σε έξαλλη κατάσταση η Δήμητρα Γαλάνη.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα οριστικής κατάρρευσης… Παραλογισμός και παροξυσμός για ξεπούλημα. Άλλο εξυγίανση και άλλο πονάει το δόντι και κόβουμε το κεφάλι», ήταν το tweet του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Μακάρι αυτή η χυδαία προσπάθεια φίμωσης να είναι η αρχή μιας καινούργιας εποχής!» έγραψε ο Κρατερός Κατσούλης.

«Μετά το… καυτό ψωμί, επανέρχομαι στο καυτό θέμα που σχολιάζω από χθες. Αντί να καταργηθούν τόσες θέσεις εργασίας, ας καταργήσουν το χαράτσι της ΕΡΤ! Δεν χωράνε άλλοι άνεργοι στον τόπο!!!», έγραψε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

«Καλημέρες… Δηλαδή τώρα τι ακριβώς κάνουμε; Βοηθάμε κάπου; Ελληνική λογική! Εξηγούνται πάντως όλα. Η χώρα της υπερβολής και της κωλοτούμπας» έγραψε από την Κυλλήνη ο Γιωργος Λιάγκας