To πάρτι στο άνοιγμα της ΕΡΤ - Βαρουφάκης: «Ούτε στην Κατοχή δεν είχε γίνει αυτό» [photos+vds]

12.06.2015
Σήμερα στις έξι το πρωί η ΕΡΤ επέστρεψε στους δέκτες μας μετά από διάλειμμα δύο χρόνων και στις οκτώ το βράδυ στο προαύλιο του μεγάρου, ξεκίνησε σε εορταστικό κλίμα η προγραμματισμένη συναυλία με πολλούς σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες να λαμβάνουν μέρος σε αυτή.

Μεταξύ αυτών ο Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, η Λαϊκή Ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη και με τη σύμπραξη της Ιωάννας Φόρτη και του Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας, ενώ στη σκηνή θα βρεθούν και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη.

Οι πύλες του μεγάρου της Αγίας Παρασκευής είναι ανοικτές για τους πολίτες, ενώ η συναυλία μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από τα ερτζιανά εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια.

Ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο προαύλιο είναι η Ραχήλ Μακρή κι ο Γιάννης Σταθάς, αλλά κι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Δανάη Στράτου και δήλωσε: «Εκείνη η βραδιά ήταν μια βραδιά θρήνος για την Δημοκρατία. Εκείνο το μαύρο παραβγαίνει τα πάντα για να συμπληρώσει πως ούτε στην κατοχή και την δικτατορία δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο».

Στην αρχή τελέστηκε τρισάγιο στο προαύλιο για τους 19 ανθρώπους της ΕΡΤ που έχασαν τη ζωή τους από τότε που έπεσε το μαύρο το 2013.