Η ΕΡΤ άνοιξε, αλλά οι τηλεθεατές δε συγκινήθηκαν!

12.06.2015
Η ΕΡΤ άνοιξε την Πέμπτη (11/6) με συγκίνηση, δάκρυα, χαρά, αναμνήσεις, αναφορές στην ιστορία της και μία συναυλία (που έδωσε το «παρών» μέχρι και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας) στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου.

Πώς, όμως, υποδέχτηκαν οι τηλεθεατές το άνοιγμα της ΕΡΤ; Δε μπορούμε να πούμε ότι τρελάθηκαν κιόλας, με τα νούμερα το μεγαλύτερο μέρος της μέρας να κινούνται στα κλασικά ποσοστά, υπό το… μηδέν! Υπήρχαν, όμως κι εκπομπές που έκαναν διψήφια νούμερα, στο γενικό σύνολο. Γιατί στα δυναμικά κοινά (15/44) τα νούμερα θύμιζαν…. Νευροκόπι το χειμώνα!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Την πρώτη ώρα της μεγάλης επιστροφής (06:00 – 07:00) η εκπομπή του Νίκου Αγγελίδη και της Βασιλικής Χαϊνά, με πρώτη καλεσμένη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε 21,7% στο σύνολο και 3,7% στις ηλικίες 15 – 44. Οι επόμενες ώρες, που συνεχίστηκαν με την «παρέλαση» υπουργών και στελεχών του Σύριζα, ήταν τραγικές από άποψη τηλεθέασης, αφού τα νούμερα που έπαιξαν ήταν μεταξύ 3,3% και 10,7% στο γενικό. Γιατί στα δυναμικά κοινά με το ζόρι έπιασε κάποια στιγμή το 1%! Υπήρξε ώρα που η ΕΡΤ έκανε 0,1%

Τα διψήφια επέστρεψαν στις 3 το μεσημέρι, με το πρώτο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Αλαφογιώργο, αλλά και το απογευματινό μαγκαζίνο με τους Ελένη Χρονά και Ανδρέα Ροδίτη. Το μεγαλύτερο ποσοστό στο γενικό ήταν το 18,9%, ενώ στα δυναμικά το 10,1%. Στη συνέχεια τα ποσοστά έπεσαν και πάλι κάτω από τη βάση, και δεν ανέβηκαν ούτε με το νέο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00 με τον Πάνο Χαρίτο. 6% στο γενικό και μόλις και με το ζόρι έκανε 2,3% στα δυναμικά!