GoT: Απίστευτες αντιδράσεις στο σοκαριστικό τέλος

16.06.2015
Oι θαυμαστές της δημοφιλούς σειράς "Game Of Thrones" δεν μπορούν ακόμη να συνέλθουν από τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε ο πέμπτος κύκλος της και ξεσπούν στο διαδύκτιο. Προσοχή: spoiler alert!

Ο πέμπτος κύκλος του σίριαλ τελείωσε την Κυριακή και ο απόηχος έρχεται από όλες τις πλευρές της υδρογείου... σπαρακτικός με τους απανταχού θαυμαστές του να αποκαλούν τον δημιουργό του Ρ. Ρ. Μάρτιν (R. R. Martin) "επίσημα τον πιο μοχθηρό άνθρωπο του πλανήτη".

Το γιατί το μαθαίνεται γυρνώντας τις επόμενες σελίδες. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Αν δεν έχετε δει το επεισόδιο, ή δεν θέλετε να μάθετε τι συνέβη, μην το κάνετε. Και για να χρησιμοποιήσουμε και τη δημοφιλή έκφραση των ξένων ιστοσελίδων: MAJOR SPOILER ALERT!!!!!!

Για όλους τους ήρωες του GOT αυτής της σεζόν το τέλος ήταν δραματικό -για μερικούς, φυσικά, περισσότερο από τους άλλους!

Η Σέρσεϊ αποφασίζει να μετανοήσει, όμως για να το δείξει και έμπρακτα περπαντά ολόγυμνη και ξυρισμένη στους δρόμους του Κινκγς Λάντινγκ ανέμεσα στο εξαγριωμένο πλήθος που της επιτίθεται με όποιον τρόπο μπορεί. (Για την ιστορία, η Λένα Χίντεϊ, η οποία πιθανότατα να ήταν ήδη έγκυος όταν γυρίστηκε η ολόγυμνη σκηνή αυτή στο Ντουμπρόβνικ, χρησιμοποίησε σωσία για το κορμί της)

Τελικά, εξαθλιωμένη η Σέρσεϊ φτάνει στο παλάτι όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα ξαναβρεί τον "παλιό κακό εαυτό της σε χρόνο μηδέν".

Την ίδια ώρα ο Τζέιμι Λάνιστερ επιστρέφει από το Ντορν με τη Μυρσέλα, την οποία όμως η Ελάρια έχει δηλητηριάσει φιλώντας τη στα χείλη. Και ενώ η ίδια πίνει το αντίδοτο και τη γλιτώνει, η κόρη της Σέρσεϊ πεθαίνει στα χέρια του "θείου" της, μόλις του έχει αποκαλύψει ότι γνωρίζει πως είναι πατέρας της.

Η Ντενέρις βρίσκεται στο "πουθενά" όπου την έχει "πετάξει" ο Ντόγκον, ο οποίος, όμως είναι βαθύτατα πληγωμένος και δεν μπορεί ούτε να κουνηθεί.

Την ώρα που ο Ντάαριο Ναχάρις και ο σερ Τζόρα Μορμόντ ξεκίνησαν να τη βρουν, εκείνη αποφασίζει λοιπόν να πάρει τα πόδια της μόνη και όταν κατεβαίνει στην πεδιάδα βρίσκεται περικυκλωμένη από άπειρους πολεμιστές Ντοθράκι. Το μέλλον; Θα δείξει στην έκτη σεζόν.

Ο Στάνις Μπαράθεον αποδεκατίζεται με τον χειρότερο τρόπο. Εχοντας θυσιάσει την κόρη του, χάνει τους μισούς στρατιώτες τους που δεν δέχτηκαν την πράξη του και λιποτάκτησαν, τη σύζυγό του που αυτοκτόνησε, τη Λαίδη Μελισάντρα που "την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια" -και πήγε στο Τοίχος, όπως βλέπουμε αργότερα- αλλά και τη ζωή του, όταν μετά τη μάχη με τους Μπόλτον τον αποτελείωσε η Μπρίεν του Ταρθ, που του το χρωστούσε από τη στιγμή που εκεινος είχε σκοτώσει στον αδελφό του, Ρένλι, τον οποίο η ίδια λάτρευε.

Αφού σκοτώνει με τον πιο βίαιο τρόπο που μπορεί κανείς να φανταστεί τον σερ Μέριν, η Άρια βρίσκει τον εαυτό της αντιμέτωπο με τη σκληρή τιμωρία του θεού χωρίς πρόσωπο. Καθώς πήρε μια ζωή στην οποία δεν είχε το παραμικρό δικαίωμα η Άρια χάνει το… φως της. Μόνιμα ή προσωρινά θα το δούμε στον επόμενο κύκλο.

Όσο για τη Σάνσα; Βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του "χαμένου" Θίον Γκρέιτζοϊ "Ρικ", ο οποίος προφανώς ξαναβρίσκει τα λογικά του και δραπετεύουν μαζί τη στιγμή που ο Ράμσεϊ Μπόλτον επιστρέφει από τη "σφαγή" του στρατού του Στάνις Μπαράθεον.

Και το τέλος ήρθε πιο βαρύ με την ιστορία του Τζον Σνόου να λήγει όσο πιο άδοξα και σκληρά γίνεται. Έχοντας επιστρέψει στο Μαύρο Κάστρο, ο Άρχοντας Διοικητής δυσκολεύεται να δεχτεί όλα όσα έχει δει "εκεί έξω". Επιτρέπει στον Σαμ να πάρει τη Γκίλι και τον μικρό Σαμ και να πάει στη Μητρόπολη να γίνει Μέιστερ και έτσι μένει μόνος, για να δολοφονηθεί τελικά με τον πιο άγριο τρόπο από μερίδα "αδελφών" του που τον θεωρούν πάντα "προδότη".

Η τελευταία σκηνή του έργου με το αίμα του πιο δημοφιλούς, ίσως, χαρακτήρα της σειράς να κυλά στο λευκό χιόνι, άφησε τους φανατικούς της σειράς τελείως μουδιασμένους. Μέχρι που έπιασαν σειρά στα σόσιαλ μίντια και τα "εχωναν" όπου μπορούσαν.

Μέχρι τον Απρίλη λοιπόν που αναμένουμε τον έκτο κύκλο.