Τι ψήφισαν οι Έλληνες και τι η ελληνική επιτροπή στη Eurovision 2016

15.05.2016
Η διάσταση μεταξύ televoting και ελληνικής κριτικής επιτροπής στη Eurovision ήταν το κάτι άλλο και η διαφορετική βαθμολογία που πρώτη φορά μπορέσαμε να μάθουμε τόσο άμεσα, έφερε τα πάνω κάτω.

Το 12άρι της ελληνικής επιτροπής τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, πήγε στη Ρωσία ενώ ακολούθησαν: 10 Αρμενία, 8 Κύπρος, 7 Αυστραλία, 6 Γαλλία, 5 Γεωργία, 4 Μάλτα, 3 Ουγγαρία, 2 Ουκρανία, 1 Αζερμπαϊτζάν.

Την κριτική επιτροπή της Ελλάδας αποτέλεσαν οι Μαρίζα Φακλή (πρόεδρος, πρώην αρχηγός της ελληνικής αποστολής στην Eurovision), Χριστιάννα Σταματέλου (δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός), Γιώργος Σεγρεδάκης (σχεδιαστής μόδας και διευθυντής σκηνικής παρουσίας), Αδάμ Τσαρούχης (τραγουδιστής) και Λάμπρος Κωνσταντάρας (ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος).

Όσο για τις ψήφους το televoting, εδώ τα πράγματα άλλαξαν! Το 12άρι του κόσμου πήγε στην Κύπρο παραδοσιακά και οι υπολόλοιπες ψήφοι των τηλεθεατών σε: Ρωσία 10, Αρμενία 8, Βουλγαρία 7, Ουκρανία 6, Αυστραλία 5, Γαλλία 4, Πολωνία 3, Ουγγαρία 2, Αυστρία 1.

Πάντως, κατά γενική ομολογία, νικητής του τελικού της Eurovision 2016 στη Σουηδία ήταν ο Justin Timberlake ο οποίος απέσπασε τα θετικά σχόλια κριτικών επιτροπών και κοινού!