Πασίγνωστη ηθοποιός από το «Ρετιρέ» πέθανε πριν από μερικές μέρες: «Ίσως να μην μαθαίναμε ποτέ για τον θάνατο της...»

04.06.2018
Πασίγνωστη ηθοποιός από το «Ρετιρέ» πέθανε πριν από μερικές μέρες: «Ίσως να μην μαθαίναμε ποτέ για τον θάνατο της...»
Πρωταγωνίστησε σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μικρής οθόνης το 1992 και παρά την τεράστια επιτυχία, απείχε τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο λόγος για την σπουδαία ηθοποιό Μαρία Μαρτίκα η οποία έφυγε από τη ζωή στα 86 της. Τα τελευταία χρόνια απείχε από τα καλλιτεχνικά, έχοντας εκφράσει το παράπονο ότι την είχαν ξεχάσει όλοι. Ο Μάκης Δελαπόρτας μιλώντας στον Λάζο Μαντικό και στον ΑΡΤ FM 90,6 αναφέρθηκε στην κυρία Θάλεια του «Ρετιρέ» που όλοι αγαπήσαμε.

«Είναι πολύ κρίμα που αν δεν έκανα το post στο facebook, ίσως να μην μαθαίναμε ποτέ για τον θάνατο της Μαρίας Μαρτίκα. Ήταν μια πολύ σπουδαία ηθοποιός, απείχε τα τελευταία 20 χρόνια ηθελημένα μακριά από τα φώτα. Τα δυο χρόνια που κράτησαν τα γυρίσματα στο Ρετιρέ πέρασα υπέροχα μαζί της. Τότε που εγώ ήμουν πιτσιρικάς και ξεκινούσα την καριέρα μου. Επειδή μέναμε κοντά, κάθε φορά ερχόταν από το σπίτι μου και με έπαιρνε με το αυτοκίνητο της. Πηγαίναμε στο γύρισμα και με ξανά γύριζε μετά πίσω. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ το απίστευτο τρακ που είχε σε σχέση με εμένα που ήμουν νεώτερος. Πάντα είχε ένα τρακ αν θα θυμάται τα λόγια της, γιατί ο Δαλιανίδης ήταν πάρα πολύ αυστηρός μαζί μας. Αυτό της δημιουργούσε ένα τρακ απίστευτο! Θυμάμαι πηγαίνοντας πάντα στο στούντιο με το αυτοκίνητο, λέγαμε μαζί τα λόγια μας.

Η Μαρία Μαρτίκα είχε παράπονο που την είχαν ξεχάσει οι περισσότεροι. Δεν μπορώ να αδικήσω τον χώρο όμως για αυτό, δεν έκανε καμία εμφάνιση. Την καλούσα και εγώ σε πολλές παρουσιάσεις μου και πρεμιέρες. Δεν ερχόταν, δεν ήθελε τους φωτογράφους, δεν ήθελε τα φώτα. Ήθελε να ζει έξω από τα φώτα. Ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος, ζούσε μόνη της, αγαπούσε συγκεκριμένους ανθρώπους και λίγους φίλους. Η κ. Θάλεια μας δεν θα ξεχαστεί ποτέ…»