Η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ και το μήνυμα της Σίας Κοσιώνη μέσα από τα συντρίμμια του γραφείου της

17.12.2018
Η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ και το μήνυμα της Σίας Κοσιώνη μέσα από τα συντρίμμια του γραφείου της
Σημαντικές υλικές ζημιές είχε σαν αποτέλεσμα η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 2:37 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνεχίζονται και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πίσω από την ενέργεια κρύβεται τρομοκρατική οργάνωση. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για «επαγγελματική» ενέργεια που είχε μελετηθεί λεπτομερώς. Από την επίθεση ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα αλλά τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του κτηρίου έχει καταστραφεί. Το πρόγραμμα του ΣΚΑΙ αναμένεται να αλλάξει για σήμερα και τα ψυχαγωγικά προγράμματα δεν θα μεταδοθούν. Τα πρόσωπα του σταθμού φτάνουν στα γραφεία τους και αντικρίζουν τα πάντα διαλυμένα.

Δείτε ακόμη: Είναι οριστικό: Ράδιο Αρβύλα και Βινύλιο επιστρέφουν - Σε ποιο κανάλι έκλεισε ο Αντώνης Κανάκης; [Βίντεο]

Η Σία Κοσιώνη με μία της ανάρτηση θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους εικόνα από το γραφείο της αλλά και τα συναισθήματα της. Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων έγραψε: «Δεν φοβηθήκαμε ποτέ. Ούτε τώρα θα φοβηθούμε. Λάθος υπολογισμός».

Η ανάρτηση της:

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ:

Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος.

Το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΪ.

Ο ΣΚΑΪ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους

Γιώργος Μουλάς