"Βουίζει"η TV: Σε ποιο κανάλι Θα δούμε το «Ρετιρέ»;

11.06.2019
"Βουίζει"η TV: Σε ποιο κανάλι Θα δούμε το «Ρετιρέ»;
Δυσκολεύομαι ακόμη και τώρα 8 μήνες μετά το «μαύρο» στο Mega να σκεφτώ πως θα ζήσω εκείνο το καυτό καλοκαιρινό μεσημέρι στον καναπέ χωρίς το Ρετιρέ του Γιάννη Δαλιανίδη.

Κι όμως κάποιοι αποφάσισαν να μας στερήσουν κι αυτό. Οι εξελίξεις στην ελληνική τηλεόραση για τη σεζόν 2018-2019 αναμφίβολα θα μείνουν στην ιστορία όχι μόνο για το απαράδεκτο κλείσιμο του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. Τα κανάλια έχουν μπει στην κούρσα της διεκδίκησης του αρχείου του Mega θεωρώντας πως είναι η κίνηση ματ για να κάνουν τη διαφορά.

Πως προσεγγίζουν όμως το ζήτημα οι επιχειρηματίες;

Open: Ιβάν Σαββίδης

Το Open TV του Ιβάν Σαββίδη μπαίνει στη ζωή μας την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00 αντικαθιστώντας το πρώην εθνικής εμβέλειας Epsilon TV, με πρώτο πρόγραμμα την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με την Έλλη Στάη. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού που φιλοδοξεί να γίνει το νέο Mega φλερτάρει επικίνδυνα και με την ταινιοθήκη του Μεγάλου καναλιού, η απόκτηση της οποίας θα φέρει εκατομμύρια τηλεθεατές στη συχνότητα του.

Δείτε ακόμη: Ο άνδρας που θέλησε να σβήσει τα ίχνη του Γιώργου Μαρίνου:"Μην ξανασχοληθείτε με τον Γιώργο γιατί θα σου κόψω τα πόδια"!" [Βίντεο]

One TV: Βαγγέλης Μαρινάκης

Εξέπεμψε στις 17 Απριλίου 2019 αρχικά μόνο διαδικτυακά και στη συνέχεια μέσω της NOVA και της COSMOTE. Το νεοσύστατο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη κατάφερε να πάρει την 6η για να εκπέμψει πανελλαδικά.

Επίσημη ανακοίνωση του ΕΣΡ:

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την συνεδρίασή του της 10ης/06/2019 ανακήρυξε ομοφώνως προσωρινή δικαιούχο για την χορήγηση άδειας παρόχου ενημερωτικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας την εταιρεία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Η ταινιοθήκη του Mega βρίσκεται στο στόχαστρο του ισχυρού άνδρα της Alter ego. Μάλιστα όπως ακούγεται έντονα ο ίδιος είναι πιο κοντά από τους υπολοίπους καθώς είναι έτοιμος να προσφέρει 30 εκατομμύρια ευρώ τόσο για την ταινιοθήκη όσο και για το εμπορικό σήμα του Mega.

Alpha και Star: Β.Βαρδινογιάννης

Μέσα στη χρονιά έγινε και ο γάμος του Alpha με το Star μετά την αγορά πακέτου μετοχών του ALPHA από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Η Motor Oil προχώρησε στην εξαγορά του 50,1% της μετοχικής σύνθεσης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Ο κος Βαρδινογιάννης είναι και αυτός ένας από τους υποψήφιους μνηστήρες για την απόκτηση της ταινιοθήκης του Mega.

Αnt1: Θοδωρής Κυριακού

Την πρόθεση του για την ταινιοθήκη του Mega έχει εκφράσει και ο Θοδωρής Κυριακού ο οποίος επιθυμεί με τον τρόπο αυτό να ενισχύσει και το μικρό αδελφάκι του ΑΝΤ1 το Μακεδονία TV.

Ελπίζω να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία της απόκτησης του πολυπόθητου αρχείου και να δούμε ξανά ΤΑ θρυλικά σήριαλ που άφησαν εποχή και απέδειξαν ακόμη και στα δύσκολες εποχές του Mega ότι έχουν το δικό τους φανατικό κοινό.

Γιώργος Μουλάς