Πέτρος Φιλιππίδης: Τέλος από το "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο" - Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

08.02.2021
Πέτρος Φιλιππίδης: Τέλος από το "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο" - Η ανακοίνωση της ΕΡΤ
Ύστερα από τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες εναντίον του γνωστού έλληνα ηθοποιού και σκηνοθέτη, είχαμε επίσημη τοποθέτηση από την κρατική τηλεόραση.

Πριν από μερικές μέρες, η Λένα Δροσάκη, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου κατήγγειλαν επίσημα τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς του για για σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς.

Η καταγγελία βρήκε τον έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη στο νοσοκομείο όπου είχε εισηχθεί λίγο νωρίτερα με συμπτώματα εγκεφαλικού.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει πλέον πάρει εξιτήριο, όμως, καθώς το κείμενο της καταγγελίας των τριών ηθοποιών έχει δει ατόφιο το φως της δημοσιότητας, τα πράγματα για εκείνον παραμένουν άσχημα, ενώ, εκκρεμεί και απόφαση του Πειθαρχικού Συβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, στο οποίο έγινε και η καταγγελία αρχικά.

Πολλά συζητιούνται αυτές τις ώρες ενώ η συμμετοχή του στη σειρά "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο" της ΕΡΤ ήταν ένα από τα βσικότερα. Τέλος στις σχετικές φήμες που ανέφεραν το ενδεχόμενο της αντικατάστασής του, της αλλαγής σεναρίου, ή της περιορισμένης εμφάνισής του έβαλε πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση με επίσημο Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο ανακοινώνεται ότι "ο Πέτρος Φιλιππίδης, από σήμερα, δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς".

Ιδού και όλο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς στην οποία μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί και παρακολουθούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Λόγω, ωστόσο, της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς.