Friends Reunion: Η απάντηση των δημιουργών της σειράς σε κατηγορίες σχετικά με το καστ

10.06.2021
Friends Reunion: Η απάντηση των δημιουργών της σειράς σε κατηγορίες σχετικά με το καστ
Στον απόηχο της επιτυχίας του πρόσφατου reunion συζητήθηκε αρκετά η έλλειψη πολυπολιτισμικότητας και η χημεία των πρωταγωνιστών.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που το reunion των Friends έκανε πρεμιέρα στο HBO Max και ο σκηνοθέτης απάντησε στις κριτικές περί της έλλειψης πολυπολιτισμικότητας. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στους Times, ο Ben Winston είπε ότι όποιος είδε το reunion, θα γνωρίζει ότι φιλοξενήθηκαν σταρ πολλών διαφορετικών φυλών, όπως οι Malala Yousafzai, Mindy Kaling, και οι K-pop superstars BTS.

«Υπάρχουν τρεις γυναίκες από τη Γκάνα, μία που μιλά για το πώς το Friends έσωσε τη ζωή της. Δύο αγόρια από την Κένυα. Τρία παιδιά στην Ινδία», είπε ο Winston. «Πόση περισσότερη ποικιλομορφία θέλουν σε αυτό το reunion;» Επίσης, κατέστησε σαφές ότι εάν οι άνθρωποι έχουν ένα πρόβλημα με την οriginal κωμική σειρά - η οποία έχει από καιρό επικριθεί για το πρόβλημα της πολυπολιτισμικότητας - είναι πέρα από τον έλεγχό του. «Το καστ είναι καστ», συνέχισε. «Έγινε το 1994. Νομίζω ότι είναι αξιοσημείωτο το πόσο καλά αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου».

Τα σχόλια του σκηνοθέτη ήρθαν μόλις λίγες εβδομάδες αφού οι συν-δημιουργοί του Friends, Kevin Bright και Marta Kauffman μίλησαν για το θέμα της πολυπολιτισμικότητας της σειράς σε μια συνέντευξη στο Hollywood Reporter. «Υπάρχουν διαφορετικές προτεραιότητες σήμερα και έχουν αλλάξει πολλά», δήλωσε ο Bright. «Είναι σημαντικό για τις σημερινές εκπομπές να αντανακλούν τους τρόπους που είναι πραγματικά η κοινωνία». Πρόσθεσε επίσης ότι η πρόθεση δεν ήταν ποτέ να υπάρχει ένα καστ λευκών ηθοποιών. «Δεν ήταν αυτός ο στόχος», είπε. «Προφανώς, η χημεία μεταξύ αυτών των έξι ηθοποιών μιλά από μόνη της».

Ο Bright είναι σίγουρα σωστός γι 'αυτό. Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που προβλήθηκε το φινάλε της σειράς και το reunion απέδειξε ότι το καστ έχει πιο πολλή χημεία από ποτέ. Σε ένα σημείο μάλιστα, η Jennifer Aniston κοίταξε δακρυσμένη την ώρα που ο Matt LeBlanc αγκάλιασε τη Lisa Kudrow αφού δεν είχε δει ο ένας τον άλλον για μικρό χρονικό διάστημα. Αργότερα, όλο το καστ κάθισε για ένα παιχνίδι trivia στο τραπέζι. Μια σκηνή που αναπαρέστησε το γνωστό πρώτο φιλί του Ross και της Rachel.

Όπως και ο Bright, η Kauffman είπε στους Times ότι το cast της σειράς έχει να κάνει με τη χημεία και τίποτα άλλο. Και αν μπορούσε να κάνει ξανά τη σειρά σήμερα, θα υπήρχαν «εκατό πράγματα» που θα άλλαζε, συμπεριλαμβανομένου ενός πιο πολυπολιτισμικού καστ. «Τότε, δεν υπήρχε συνειδητή απόφαση», είπε. «Είδαμε ανθρώπους κάθε φυλής, θρησκείας, χρώματος. Αυτά ήταν τα έξι άτομα που επιλέξαμε. Έτσι, σίγουρα δεν ήταν συνειδητή κίνηση».

Αλήθεια, θυμάσαι την τελευταία σκηνή της σειράς; Πάτησε τον σύνδεσμο και γύρισε τον χρόνο πίσω