Tα πρωινά πρόσωπα του Mega

06.02.2007
Ενημέρωση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, σοβαρότητα και εγκυρότητα. Αυτό το τετράπτυχο συνοδεύει τις τέσσερις ενημερωτικές εκπομπές του Μεγάλου καναλιού.

Ενημέρωση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, σοβαρότητα και εγκυρότητα. Αυτό το τετράπτυχο συνοδεύει τις τέσσερις ενημερωτικές εκπομπές του Μεγάλου καναλιού. Δύο δίδυμα αντρών και δύο γυναίκες κρατούν καλά τα ηνία της πρωινής ενημέρωσης με επικεφαλής το διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

Καθημερινά «Από νωρίς» (5.45) η Μάρω Λεονάρδου δίνει τις πρώτες πληροφορίες για τις ειδήσεις της ημέρας στην Ελλάδα και τον κόσμο αναζητώντας παράλληλα και το «συνδετικό κρίκο» τους με τα γεγονότα της ημέρας που πέρασε.

Τη σκυτάλη από τις 6.30 μέχρι τις 10.00 παίρνουν ο Δημήτρης Καμπουράκης με τον Γιώργο Οικονομέα. Με κοινό παρονομαστή το χιούμορ, οι δύο δημοσιογράφοι του «Κοινωνία ώρα Mega» πέτυχαν από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα την ανοδική πορεία της εκπομπής σημειώνοντας φέτος μέχρι στιγμής συνολικό ποσοστό 18,8%. Βασικός τους στόχος είναι η ουσία της είδησης και όπως επισημαίνει ο Γιώργος Οικονομέας, «μας αρέσουν οι λιτές ειδήσεις και όχι τα παράθυρα, τα οποία όμως πλέον κρίνονται αναγκαία για μια πιο σφαιρική ενημέρωση».

Το Σαββατοκύριακο τον πρώτο λόγο έχει η Εριφύλη Μαρωνίτη με το «Από νωρίς και το Σαββατοκύριακο» απευθύνοντας την πρώτη δημοσιογραφική «καλημέρα». Με στόχο να «φωτίσουμε το παρασκήνιο της επικαιρότητας και να δούμε τι κρύβεται πίσω απ ό,τι βλέπουμε και ακούμε», όπως σημειώνει ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ξεκινά το «Mega Σαββατοκύριακο», ενώ ο Μανόλης Αναγνωστάκης συμπληρώνει ότι «το καλό Σαββατοκύριακο από το πρωί φαίνεται».