Παθαίνουν την... πλάκα τους

06.03.2007
Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Γιώργος Καραμίχος γίνεται Ζέτα Δούκα κι εκείνη με τη σειρά της παίρνει τη μορφή του γνωστού ηθοποιού. Πώς και πότε θα συμβούν όλα αυτά; Απόψε στις 10.00 στον ΑΝΤ1, στην πρεμιέρα της νέας κομεντί που σκηνοθετεί ο Θοδωρής Κωνσταντόπουλος.

Ηιδέα μπορεί να μην είναι πρωτότυπη καθώς κάτι ανάλογο έχουμε ήδη δει σε χολιγουντιανές ταινίες με μεγάλα ονόματα πρωταγωνιστών, δεν παύει όμως να έχει ενδιαφέρον όταν δύο άνθρωποι του αντίθετου φύλου αλλάζουν ρόλους. Η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος υπογράφουν το σενάριο της κωμωδίας και, όπως μας λέει ο δεύτερος, «μπορεί να έχει γίνει κάτι ανάλογο, όπως ο πατέρας να γίνεται γιος και αντίστροφα ή ένας άντρας να μετενσαρκώνεται σε γυναίκα, αλλά ποτέ δεν έχουμε δει την ίδια στιγμή ένας άντρας και μια γυναίκα να αλλάζουν ρόλους ταυτόχρονα».

Η αλλαγή των... φύλων
Η ζωή των πρωταγωνιστών θα αλλάξει ριζικά στο ετήσιο πάρτι της εταιρείας. Εκεί ένας διάσημος μάγος και υπνωτιστής θα τους χρησιμοποιήσει στο «κόλπο» του. Θα τους υπνωτίσει και θα μεταφέρει τον έναν στο σώμα του άλλου. Όταν εκείνοι θα του ζητήσουν να τους επαναφέρει στην αρχική κατάσταση, ο μάγος προς δυσάρεστη έκπληξη όλων θα υποστεί εγκεφαλικό και θα πέσει σε κώμα! Έτσι, η Κλαίρη θα μείνει εγκλωβισμένη στο σώμα του Γιάννη και αντίστροφα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά θα αρχίσουν τα ευτράπελα. Οι ανατροπές και τα μπερδέματα εναλλάσσονται και τελικά οι δύο πρωταγωνιστές αναγκάζονται να αποκαλύψουν το μυστικό στους κολλητούς τους, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια.

Ποια θα είναι η κατάληξη αυτή της ιστορίας; Όχι μόνο θα αναπτυχθεί μια αμοιβαία συμπάθεια, καθώς ο καθένας ξεχωριστά θα κατανοήσει τον άλλο καλύτερα, αλλά η σχέση αυτή θα σφραγιστεί με ένα μεγάλο έρωτα, όταν φυσικά καταφέρουν να ξαναγυρίσουν στα σώματά τους.

Η ιστορία
Ο Γιώργος Καραμίχος υποδύεται τον Γιάννη Δεσποτίδη, υποδιευθυντή σε ναυπηγική εταιρεία. Είναι πολύ πετυχημένος και αρκετά φαλλοκράτης. Αν και αρραβωνιασμένος με την κόρη του αφεντικού, Λήδα (Αγγελική Σπηλιοπούλου), δεν σταματά να φλερτάρει, ειδικά όταν πηγαίνει στο μπαρ του κολλητού του Μιχάλη (Κώστας Φαλελάκης).

Στην ίδια εταιρεία εργάζεται και η Κλαίρη Χατζηανέστη, την οποία υποδύεται η Ζέτα Δούκα. Εκείνη ζει με τον υπερπροστατευτικό της πατέρα Διονύση (Δημήτρης Καμπερόπουλος) και η καθημερινή της απόλαυση είναι να επισκέπτεται το spa του καλύτερού της φίλου Φαέθωνα (Δημήτρης Λιόλιος). Αυτοί οι δύο είναι θανάσιμοι εχθροί και οι καβγάδες όσο και οι ίντριγκες μεταξύ τους είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ η Κλαίρη διατηρεί κρυφή σχέση με το αφεντικό, τον Ιάκωβο, στο ρόλο του οποίου θα δούμε τον Γιώργο Κοτανίδη.

Ιδιαίτερα μαθήματα μεταμόρφωσης
Τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και ο σκηνοθέτης αναφέρουν ότι το πιο δύσκολο σημείο της σειράς είναι η ανταλλαγή ρόλων, καθώς πρέπει να φανεί στο κοινό ότι στο σώμα του ενός «φιλοξενείται» η ψυχή του άλλου. Για το καλύτερο αποτέλεσμα μάλιστα η Ζέτα και ο Γιώργος παρέδιδαν, πολύ πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, μαθήματα συμπεριφοράς και κίνησης ο ένας στον άλλο.

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και ολοκληρώθηκαν σχετικά πρόσφατα. Για τις σκηνές δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στούντιο, παρά μόνο φυσικοί χώροι στον Άλιμο, το Χαϊδάρι, την Εκάλη και το Λαύριο.