Το ελληνικό CSΙ

12.03.2007
Κάποτε υπήρχε το «Τμήμα ηθών». Αδιάφθοροι αστυνομικοί που έπιαναν τους εγκληματίες. Σήμερα η βραβευμένη αμερικανική αστυνομική σειρά «CSΙ» έχει πάει τις αστυνομικές ιστορίες ένα βήμα μπροστά. Ζητούμενο δεν είναι μόνο η σύλληψη, αλλά ο τρόπος εξιχνίασης των εγκλημάτων. Εκεί στηρίζεται και η νέα σειρά του Αντ1 «Πάνω από το νόμο».

Κάποτε υπήρχε το «Τμήμα ηθών». Αδιάφθοροι αστυνομικοί που έπιαναν τους εγκληματίες. Σήμερα η βραβευμένη αμερικανική αστυνομική σειρά «CSΙ» έχει πάει τις αστυνομικές ιστορίες ένα βήμα μπροστά. Ζητούμενο δεν είναι μόνο η σύλληψη, αλλά ο τρόπος εξιχνίασης των εγκλημάτων. Εκεί στηρίζεται και η νέα σειρά του Αντ1 «Πάνω από το νόμο».

Με δυνατές αστυνομικές ιστορίες, η σειρά έρχεται να συνδυάσει τη δράση με την επιστήμη της αστυνομικής έρευνας, παρουσιάζοντας βήμα προς βήμα τις σύγχρονες μεθόδους που ακολουθούν τα ειδικά εκπαιδευμένα όργανα του νόμου, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες. Ο Νίκος Κρητικός υπογράφει τη σκηνοθεσία και η Δήμητρα Τζιόβα το σενάριο, η οποία παράλληλα κρατά έναν από τους βασικούς ρόλους της σειράς.

Κεντρικοί ήρωες των αυτοτελών επεισοδίων είναι μια ομάδα από πέντε αστυνομικούς, που αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν δύσκολες υποθέσεις. Στο έργο τους αυτό έχουν τη βοήθεια της επιστήμης, καθώς μια ιατροδικαστής συνδράμει στις σχολαστικές έρευνες.

Με στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή, οι συντελεστές της σειράς παρουσιάζουν την επίλυση της κάθε υπόθεσης βήμα προς βήμα, εξάπτοντας και τη φαντασία του θεατή.

Τα λαγωνικά του νόμου
Ο Πάνος Ρεντούμης υποδύεται τον ταξίαρχο Αχιλλέα Αποστόλου. Είναι ένας γοητευτικός, μορφωμένος και ευσυνείδητος αστυνομικός. Είχε απογοητευτεί από το σύστημα, μέχρι που του αναθέτουν να συντάξει αυτή την ολιγομελή ομάδα. Η δίωξη του εγκλήματος είναι τρόπος ζωής γι αυτόν. Είναι κατά βάση μοναχικός χαρακτήρας.

Τον αστυνόμο Μιχάλη Λαζάρου υποδύεται ο Γιάννης Στάνκογλου. Αρκετά αρρενωπός, δίνει την εντύπωση ενός σκληροτράχηλου άντρα, αλλά στην πραγματικότητα κρύβει την ευαισθησία του. Είναι χωρισμένος και πατέρας ενός 8χρονου κοριτσιού, το οποίο υπεραγαπάει. Αυθεντία του, όλα τα όπλα τελευταίας τεχνολογίας, οι νέες μέθοδοι εγκληματολογικής σήμανσης και τα εκρηκτικά.

Την Τάνια Τρύπη θα τη δούμε στο ρόλο της αστυνόμου Έλλης Αθανασοπούλου. Όμορφη, εκλεπτυσμένη, με χιούμορ, αλλά μοναχική, προέρχεται από ένα διαταραγμένο, βίαιο οικογενειακό περιβάλλον, που τη σημάδεψε. Χάρη στην ανεπτυγμένη παρατηρητικότητα και το ένστικτό της, εξιχνίασε πολύ νωρίς στην καριέρα της δύσκολες υποθέσεις και τιμήθηκε με επαίνους. Ειδικότητά της: στοιχειοθέτηση ψυχολογικού προφίλ κακοποιών, διαχείριση υποθέσεων ομηρίας, ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων και νέες μέθοδοι εγκληματολογικής σήμανσης.

Η Δήμητρα Τζιόβα υποδύεται την υπαστυνόμο Νίνα Γρηγορίου. Είναι ανεξάρτητη και ανταγωνιστική, κόρη εύπορης οικογένειας. Έγινε αστυνομικός κόντρα στις αντιδράσεις της οικογένειάς της. Της αρέσει να ζει έντονα και έχει άριστες γνώσεις βιοχημείας.

Ο Πέτρος Λαγούτης είναι ο υπαστυνόμος Αλέξης Φιλίππου. Μοντέρνος, εκκεντρικός, αντιδραστικός και ατίθασος, είναι το πειραχτήρι της ομάδας. Δεν του αρέσει να ακολουθεί τους κανόνες, καθώς πιέστηκε να γίνει αστυνομικός λόγω οικογενειακής παράδοσης. Ειδικότητά του: γνώσεις χημείας και εργαστηριακών μεθόδων σήμανσης, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, hacking, gadgets.

Στο ρόλο της ιατροδικαστή θα δούμε τη Μυρτώ Αλικάκη να υποδύεται τη Μελίνα Φωτεινού. Είναι σοβαρή, αγαπά τη δουλειά της και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον τομέα της. Βρίσκεται σε έναν άσχημο γάμο, καθώς ο άντρας της την απατά και είναι μητέρα ενός 15χρονου κοριτσιού.

Εκτός από τους βασικούς πρωταγωνιστές, σε κάθε αυτοτελές επεισόδιο της σειράς θα συμμετέχουν πολλοί ακόμα γνωστοί ηθοποιοί.