Γιόρτασαν την πρωτιά

02.07.2007
Το καθιερωμένο καλοκαιρινό τραπέζι των ανθρώπων της ενημέρωσης του Mega είχε κάθε λόγο να είναι γιορτινό.

Το καθιερωμένο καλοκαιρινό τραπέζι των ανθρώπων της ενημέρωσης του Mega είχε κάθε λόγο να είναι γιορτινό. Γιατί η αίσθηση και η χαρά της πρωτιάς είναι πιο μεγάλη και δυνατή αν κερδίζεις σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού όπως η φετινή. Και το τέλος της σεζόν βρίσκει το κανάλι να κλείνει με πρωτιά στο δελτίο ειδήσεων και με αξιοσημείωτη απόδοση σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές. Ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της ομαδικής δουλειάς δήλωσε ο διευθυντής ειδήσεων Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πρόθεση για καμία αλλαγή στον ενημερωτικό τομέα. Και είναι λογικό, καθώς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού την περίοδο 1/9/2006-17/6/2007 ήρθε πρώτο με συνολικό ποσοστό 20,6%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, ακολούθησε ο ΑΝΤ1 με 19%, ο Alpha με 18,6%, το Star με 12,5%, το Alter με 12,4% και η ΝΕΤ με 8,9%.

Σαφής όμως ήταν η υπεροχή του δελτίου όλη τη χρονιά και σε επιμέρους κατηγορίες κοινού, όπως άντρες-γυναίκες ηλικίας 15-64, στο κοινό ανώτερης και μέσης μόρφωσης καθώς και στους κατοίκους μεγάλων αστικών κέντρων.

Η μαχητικότητα βραβεύεται
Την ίδια στιγμή, εκτός από την υπεροχή του σταθμού, οι άνθρωποι του Mega είχαν ακόμη ένα λόγο για να γιορτάζουν. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Γιάννης Πρετεντέρης είχε βραβευτεί με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση για τη μαχητική και διεισδυτική αρθρογραφία του, η οποία διαπερνά τις κομματικές γραμμές και τα πολιτικά στερεότυπα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η «Ανατροπή» ολοκλήρωσε τη σεζόν με μέσο όρο τηλεθέασης που ξεπερνάει το 17%, ποσοστό που φέρνει την εκπομπή πρώτη στις ενημερωτικές του καναλιού.

Η Θεοπούλα σε νέες περιπέτειες
Μετά το «Παρά πέντε» η Θεοπούλα, η Έφη Παπαθεοδώρου, μπαίνει σε νέες περιπέτειες και γίνεται μία από τους «Λατρεμένους γείτονες» του Mega. Τη νέα σειρά που υπογράφει ο Πάνος Αμαραντίδης και αποτελεί μεταφορά της ομώνυμης ισπανικής σειράς που παίζεται με μεγάλη επιτυχία τα τρία τελευταία χρόνια. Θα υποδυθεί μια «σουρεαλιστική γιαγιά», όπως τη χαρακτηρίζει ο σεναριογράφος, που θα δώσει μια ξεχωριστή νότα στο σίριαλ. Θα είναι η πεθερά του Κώστα Κόκλα, που από μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας βρίσκεται στα βόρεια προάστια και ζει μια χλιδάτη ζωή όταν η κόρη της με τον άντρα της κερδίζουν ένα τεράστιο ποσό, χωρίς να ξεχνάει όμως τις? παρακατιανές της συνήθειες!