Αντίστροφη μέτρηση για το καλύτερο ντουέτο!

06.11.2009
Ποιο είναι άραγε το πιο επιτυχημένο ντουέτο των τελευταίων τριάντα χρόνων; Θα το μάθουμε την Κυριακή στις 21:00 μέσα από τη συχνότητα του Alpha και το «Chart Show», που παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού.

Για μία ακόμη φορά ο Πέτρος Δραγουμάνος και ο Κώστας Ζήκος θα ξεκινούν να μετρούν αντίστροφα από το 30 μέχρι και την κορυφή. Μαζί τους, εκτός από τη Ναταλία, θα είναι η Κατερίνα Ζαρίφη, ο Παύλος Σταματόπουλος, ο Γιώργος Τσαλίκης, η Μαρία Ηλιάκη και ο Μίλτος Καρατζάς.

Πολλά ντουέτα της ελληνικής και παγκόσμιας δισκογραφίας κατέρριψαν κάθε ρεκόρ. Άλλωστε, εδώ εφαρμόζεται στην πράξη το «η ισχύς εν τη ενώσει». Πώς προκύπτουν όμως στην ελληνική μουσική σκηνή; Κυρίως για να διαφημίσουν συνεργασίες πάνω στην πίστα ή όταν δύο καλοί καλλιτέχνες ανήκουν στις ίδιες δισκογραφικές εταιρείες. Στην πρώτη περίπτωση σας θυμίζουμε απλώς το «Μαρτύριο» της Άννας Βίσση και του Γιάννη Πάριου, όταν συνεργάστηκαν μαζί στο «Fever», στη δεύτερη το «Δυο μας», όταν η πρωτοεμφανιζόμενη Ειρήνη Μερκούρη, που άνηκε τότε στο δυναμικό της Sony Music, βοηθήθηκε από τον Αντώνη Ρέμο.

Η Ναταλία Γερμανού έχει υπογράψει τους στίχους σε πολλά επιτυχημένα ντούετα, όπως το «Κάν’ το αν μ’ αγαπάς» του Θάνου Πετρέλη και της Δέσποινας Βανδή, σε σύνθεση του Φοίβου.

Στην κορυφή της λίστας
Ποια θέση κατακτούν ο Πασχάλης Τερζής και η Νατάσσα Θεοδωρίδου με το δυνατό ζεϊμπέκικο «Δεν θέλω τέτοιους φίλους»; Θα αγγίξουν την κορυφή ο Λιονέλ Ρίτσι και η Νταϊάνα Ρος με το «Endless Love»; Λίτσα Διαμάντη και Μάκης Χριστοδουλόπουλος ή Σακίρα - Μπιγιονσέ κατακτούν υψηλότερη θέση; Πόσοι από εμάς θυμούνται το «Δηλητήριο» του Βασίλη Καρρά και της Κωνσταντίνας;

Στο πλατό του «Chart Show - Countdown» η Ελένη Δήμου και ο Λάκης Παπαδόπουλος θα μας χαρίσουν μοναδικές μελωδίες, όπως και οι: Ευρυδίκη, Δημήτρης Κοργιαλάς, Γιώργος Σαμπάνης, Ζωή Παπαδοπούλου και Κόκκινα Χαλιά. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να ακούσουμε αγαπημένα ντουέτα που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει και να μαντέψουμε ποια είναι αυτά που θα αγγίξουν την κορυφή.