O Γιούρι Γκέλερ και οι ιλουμινάτοι

06.11.2009
Ενα σόου με τον Γιούρι Γκέλερ στην ελληνική τηλεόραση άξιζε καλύτερης υποδοχής από το ελληνικό κοινό (και πιστεύω ότι θα την έχει στα επόμενα επεισόδια).

Ενα σόου με τον Γιούρι Γκέλερ στην ελληνική τηλεόραση άξιζε καλύτερης υποδοχής από το ελληνικό κοινό (και πιστεύω ότι θα την έχει στα επόμενα επεισόδια). Η πρεμιέρα συγκέντρωσε, σύμφωνα με την AGB, μόνο 1.248.000 τηλεθεατές. Οι «μένταλιστ» προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο. Ίσως τους θεωρώ και λίγο «σικέ». Δεν μπορώ όμως να μην παραδεχτώ ότι η παραγωγή του ΑΝΤ1 (ΕΝΑ Production) κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα και το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ καλό σόου για Σάββατο βράδυ.

Ο τελευταίος διαγωνιζόμενος για «διάδοχος του Γιούρι Γκέλερ» όταν κρεμάστηκε από την αγχόνη έκανε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να ανατριχιάσουν - ελπίζω όχι και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο... Ο ίδιος ο Γιούρι Γκέλερ ήταν «βασιλιάς» στο θρόνο του, αλλά σίγουρα θα απογοήτευσε πολλούς τηλεθεατές όταν τους υποσχέθηκε να βάλει μπροστά τα σταματημένα ρολόγια τους μέσω τηλεκινητικής ενέργειας. Βέβαια, μας προειδοποίησε: μόνο οι ιλουμινάτοι (πεφωτισμένοι) θα δουν... φως!

Έξυπνα επιλεγμένες οι τέσσερις τηλεοπτικές περσόνες που προσκλήθηκαν να βοηθήσουν τους διαγωνιζόμενους στα επιτεύγματά τους (τηλεκινήσεις, μαντεψιές κ.λπ.). Η Ελεονώρα Μελέτη είχε μείνει άναυδη. Η Άννα Καραμανλή περίπου. Γιώργος Καραμέρος και Σπύρος Χαριτάτος εξέφραζαν απλώς το θαυμασμό και κάποια απορία. Έτσι έπρεπε. Πώς θα επαληθευόταν άλλωστε και ο μύθος για τις ξανθές; (Κακία...) Εξαιρετική η διεύθυνση φωτογραφίας από τον Αντώνη Λιναρδάτο και σίγουρη η σκηνοθεσία του Κώστα Γρηγοράκη.

Η απογοήτευσή μου ήταν ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος. Ένας τηλεάνθρωπος με εξαιρετικές ικανότητες εμφανίστηκε στην πρεμιέρα σαν να έπεσε με αλεξίπτωτο στο στούντιο. Δεν είχε κείμενα, αυτοσχεδίαζε, επαναλάμβανε τα ίδια και, το χειρότερο, έκανε τουλάχιστον τρία λάθη σε ονόματα (ούτε η Μπήλιω Τσουκαλά...). Σε ένα σόου όπου έχουν επενδυθεί εκατομμύρια νομίζω ότι αξίζουν έστω 200 ευρώ για να γράψει κάποιος έξυπνα κείμενα. Αξιοπρόσεκτη η παρουσία της Χρυσαυγής Ατσιδάκου στο τηλεφωνικό κέντρο.