Κοίτα τι έκανε πάλι η Σεμίνα!

29.11.2007
Πάνω σε ένα ζάπινγκ έπεσα στην πρεμιέρα της Σεμίνας Διγενή στην ΕΡΤ! Ούτε στα τηλεοπτικά περιοδικά που είχα στη διάθεσή μου βρήκα την αναγγελία της νέας της εκπομπής με τον (παγκοσμιοποιημένο) τίτλο «Τop stories».

Πάνω σε ένα ζάπινγκ έπεσα στην πρεμιέρα της Σεμίνας Διγενή στην ΕΡΤ! Ούτε στα τηλεοπτικά περιοδικά που είχα στη διάθεσή μου βρήκα την αναγγελία της νέας της εκπομπής με τον (παγκοσμιοποιημένο) τίτλο «Τop stories».

Η αλήθεια είναι πως στη Σεμίνα δεν αρέσουν οι τυμπανοκρουσίες. Τη θυμάμαι στην αρχή της καριέρας της, εκεί στην «Ελευθεροτυπία». Ήταν ένα σαν τα κορίτσια που είχαν προσληφθεί δοκιμαστικά στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Κάποια μέρα εξαφανίστηκε. Νομίζαμε ότι τα παράτησε.

Και ξαφνικά, επιστρέφει μετά από μισό μήνα, φέρνοντας αποκλειστική συνέντευξη από τον Μοαμάρ Καντάφι, το σκληροτράχηλο ηγέτη της Λιβύης.

Το 1981 τη βρίσκει στην ΕΡΤ. Δουλεύει στο «Εδώ και σήμερα», μια εκπομπή-ρεπορτάζ που κράτησε 7 χρόνια.

Δεν ήταν ούτε η καλύτερη ούτε η χειρότερη από την ομάδα των συνεργατών. Η ιδιωτική τηλεόραση της δίνει την πρώτη της εκπομπή. Τη σεζόν 1994-95, πρώτα στον ΑΝΤ1 και την επόμενη χρονιά στο Star, παίζεται το δακρύβρεχτο ριάλιτι «Πες το στη Σεμίνα». Εξομολογήσεις δυστυχισμένων με φόντο μια ψυχολόγο, μια οικογενειακή σύμβουλο, ένα δικηγόρο. Αχ, κύριε Μικρούτσικε, αχ, κυρία Καραβάτου μου, είστε δέκα χρόνια πίσω από την κ. Διγενή!

Όμως, η Σεμίνα θα ξαφνιάσει και πάλι. Μεταγράφεται στην ΕΡΤ και οι νέες της εκπομπές καταφέρνουν να ισορροπήσουν τη θεαματικότητα, που με αγωνία αναζητεί η κρατική TV με την ποιότητα. Φεύγει από την γκρίζα ζώνη του ριάλιτι. Τη σεζόν 2002-03 αρχίζει το ψυχαγωγικό πρόγραμμα «Κοίτα τι έκανες», που θριάμβευσε αργότερα στον Αlpha του Δημήτρη Κοντομηνά και βρήκε πολλούς μιμητές.

Δεν ξέρω αν είχατε προσέξει πως όσο η εκπομπή απογειωνόταν τα σαββατόβραδα, τόσο η ίδια περιόριζε το ρόλο της ως παρουσιάστρια.

Έτσι διακριτικά έγινε και η πρεμιέρα της την περασμένη Παρασκευή. Το φιλμ «Πέτρινα χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη της έδωσε την ευκαιρία να φέρει στο στούντιο τους ζωντανούς πρωταγωνιστές της δραματικής ιστορίας.

Η Σεμίνα στην κρατική ΤV, με κύρος και γλυκύτητα, όμορφη, αδυνατισμένη, άψογα μακιγιαρισμένη. Κοίτα τι έκανε πάλι...