Για λογαριασμό σου, Νίκο Σαμοϊλη

01.12.2009
Η Νατάσσα Ράγιου δεν ήταν τυχερή όσο ο Νίκος Σαμοΐλης. Πριν από δύο σεζόν το ΕΣΡ μέσω ΓΣΕΕ της έκοψε εκπομπή που θα έβρισκε δουλειά σε άνεργους.

Η Νατάσσα Ράγιου δεν ήταν τυχερή όσο ο Νίκος Σαμοΐλης. Πριν από δύο σεζόν το ΕΣΡ μέσω ΓΣΕΕ της έκοψε εκπομπή που θα έβρισκε δουλειά σε άνεργους. Είχε λεχθεί τότε ότι γινόταν ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Φαίνεται, όμως, ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα.

Ο Alpha από την αρχή της σεζόν αναζητούσε τον κατάλληλο παρουσιαστή που θα λειτουργούσε ως οικονομικός σύμβουλος σε ιδιώτες και μικροεπιχειρήσεις που πνίγονται από χρέη, τοκογλύφους («νόμιμους» και μη), κατασχέσεις. Ο Γιώργος Αυτιάς δεν δέχτηκε. Δέχτηκε ο Νίκος Σαμοΐλης, ένας οικονομικός ρεπόρτερ και αναλυτής, γνωστός από τη συνεργασία του με τα έντυπα «Σύμβουλος» και «Αξία». Έτσι, γεννήθηκε το «Για λογαριασμό σας».

Η εκπομπή προβάλλεται με επιτυχία από το RTL στη Γερμανία και στο ρόλο του συμβούλου έχει τοποθετηθεί κρατικός λειτουργός. Επιτυχία σημαντική σημειώνει η εκπομπή και στον Alpha. Στην 6η εκπομπή, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε 25,6% στα νεανικά κοινά και 22,4% στο σύνολο των τηλεθεατών.

Είναι μια δύσκολη παραγωγή. Οι υποθέσεις που εξετάζονται χρειάζονται διερεύνηση και παρακολούθηση μηνών από τον παρουσιαστή.

Όταν εμφανίστηκε το τρέιλερ στα μέσα του Αυγούστου, καταγράφτηκαν κάπου 5.000 αιτήσεις ενδιαφερομένων. Ο Σαμοΐλης καταπιάνεται τώρα παράλληλα με κάπου 10-12 περιπτώσεις, για να μπορεί να είναι συνεπής στο βδομαδιάτικο ραντεβού στο κανάλι του. Με την επιτυχία της εκπομπής ο παρουσιαστής τρέχει και δεν φτάνει. Μάλλον πρέπει να προσλάβει κι άλλους συνεργάτες. Για λογαριασμό του...