Τελικά, η οικογένεια βλάπτει;

09.12.2009
Τα δύσκολα μόλις άρχισαν για την πιο παλαβή οικογένεια της μικρής μας οθόνης. Η απειλή της έξωσης φέρνει τους ήρωες σε παράκρουση και ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με το δικό του τρόπο.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Τα δύσκολα μόλις άρχισαν για την πιο παλαβή οικογένεια της μικρής μας οθόνης. Η απειλή της έξωσης φέρνει τους ήρωες σε παράκρουση και ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με το δικό του τρόπο. Εμείς τρυπώσαμε στα παρασκήνια, μάθαμε τα πάντα για την αγαπημένη σας σειρά και αναζητήσαμε απάντηση στο ερώτημα: Η οικογένεια βλάπτει, τελικά, ή ωφελεί τη μικρή μας οθόνη;

Xτυπάμε το κουδούνι, η πόρτα ανοίγει και η οικογένεια Τράμπαλη μας υποδέχεται στο σπίτι της. Μπορεί επί οθόνης η συμβίωσή τους να μην είναι και τόσο αρμονική, η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Οι συντελεστές της πετυχημένης σειράς του Mega «Η οικογένεια βλάπτει» είναι μια μεγάλη παρέα που απολαμβάνει τη συνεύρεσή της στο γυαλί.

Όσο για τις περιπέτειες που τους περιμένουν και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις οθόνες μας, είναι πολλές και ξεκαρδιστικές. Αυτή την εβδομάδα όλοι επιδίδονται στο κυνήγι του χρήματος, καθώς η τράπεζα απειλεί να τους βγάλει από το σπίτι και πρέπει επειγόντως να βρουν λύση. Ο Γεράσιμος (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), ο Μένιος (Σάκης Μπουλάς) και ο Ασημάκης (Αντώνης Κρόμπας) πηγαίνουν γονυπετείς στην τράπεζα και παρακαλούν για δάνειο.

Η Λαμπρινή (Χρύσα Ρώπα) και η Πελαγία (Θωμαΐς Ανδρούτσου) αναζητούν απεγνωσμένα τα λεφτά του παππού Φιλώτα (Γιάννης Βογιατζής), αλλά μάταια. Κι ενώ η Χριστίνα (Αγγελική Λάμπρη) προσπαθεί για μία ακόμη φορά να κρατήσει τις ισορροπίες, ο Μένιος δίνει το τελειωτικό χτύπημα. Απευθύνεται σε έναν περίεργο άνθρωπο της νύχτας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Παύλος Ορκόπουλος, και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο! Λάβετε θέσεις λοιπόν και αναμείνατε τις εξελίξεις. Οι συντελεστές της σειράς μας προειδοποιούν: Η συγκεκριμένη οικογένεια βλάπτει σοβαρά μόνο τους άλλους!

Αγγελική Λάμπρη
«O Γεράσιμος αγαπάει αληθινά»

Χριστίνα, η λογική της οικογένειας. Προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες, πράγμα αδύνατο βέβαια με τόσο θεότρελους συγγενείς.

Πώς αισθάνεσαι, αλήθεια, ανάμεσα σε τόσο παλαβούς συγγενείς;

«Λίγο καταπιεσμένη. Από την άλλη όμως, η Χριστίνα δεν είναι ένα κορίτσι που μπορούν οι άλλοι να την κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν είναι ότι δεν έχει τη δυναμική να κάνει αυτό που θέλει. Ξέρει ότι οι δικοί της είναι πιο αδύναμοι από εκείνη, οπότε υποχωρεί στα δικά της θέλω , προκειμένου να είναι καλά αυτοί».

Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη το πρότυπο της δεμένης οικογένειας. Πιστεύεις ότι αυτό το δέσιμο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτεί βλαβερό για ένα ζευγάρι;

«Βέβαια. Γιατί, όταν πας να δημιουργήσεις μια καινούργια οικογένεια, αυτή πρέπει να έχεις πάνω απ’ όλα. Όταν, πάλι, οι συγγενείς ανακατεύονται και στη σχέση του ζευγαριού, δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Στο εξωτερικό δεν συμβαίνει αυτό».

Τι είναι αυτό που μπορεί να κρατήσει ενωμένο ένα ζευγάρι;

«Ο έρωτας, η αληθινή αγάπη. Ο Γεράσιμος αγαπάει πολύ τη Χριστίνα, γι’ αυτό και μένει. Δεν ξέρω όμως αν θα αντέξει, αν θα επικρατήσει η αγάπη ή η λογική. Γιατί υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να φύγει τρέχοντας, με όλους τους τρελούς που έχει μπλέξει».

Φέτος το Mega γιορτάζει τα 20 χρόνια του. Ποια σειρά που έχει προβληθεί στο κανάλι έχεις ζηλέψει ως ηθοποιός;

«Αν δεν είχα παίξει στο "Παρά πέντε", θα ζήλευα πάρα πολύ τη σειρά "Είσαι το ταίρι μου". Γενικά, πάντως, παλιά ρίσκαραν πιο πολύ τα κανάλια. Δεν ξέρω τώρα τι έχει συμβεί. Μάλιστα, με ανησυχεί και λίγο αυτό, δεν μου αρέσει καλλιτεχνικά».

Σάκης Μπουλάς
«Ωραίος τύπος ο Μένιος»

Ο Μένιος, ο πατέρας της νύφης, έχει κάνει τη ζωή του ζευγαριού κόλαση και μάλλον το απολαμβάνει.

Τελικά, η οικογένεια βλάπτει σοβαρά την υγεία;

«Τη δική της όχι, των άλλων μπορεί».

Διαβάζοντας το σενάριο, τι σας έκανε να «συμπαθήσετε» τον Μένιο;

«Το γεγονός ότι εκφράζει το μέσο Έλληνα. Είναι ωραίος τύπος ο Μένιος και παρόλο που είναι νωρίς ακόμη, μπορώ να πω πως είναι ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες που έχω υποδυθεί».

Συνήθως ο κόσμος ταυτίζει τους ηθοποιούς με τους ήρωες που υποδύονται. Τι σας λένε για τον Μένιο όταν σας συναντούν στο δρόμο;

«Συνήθως σχολιάζουν όλα αυτά που παθαίνει ο Γεράσιμος εξαιτίας του, που δεν είναι και λίγα, εδώ που τα λέμε...».

Τα οποία φαντάζομαι δεν θα κάνατε ποτέ στην προσωπική σας ζωή;

«Όχι βέβαια, αν είναι δυνατόν!».

Πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχία της σειράς;

«Σε πολλά πράγματα. Στο πολύ καλό σενάριο, στην εξαιρετική σκηνοθεσία, στο καστ, στη σωστή δηλαδή επιλογή ηθοποιών και, φυσικά, στο κλίμα. Η συνεργασία είναι άριστη και αυτό παίζει πάντα ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα».

Κάποιους από τους ήρωες της σειράς θα μπορούσαμε να τους συναντήσουμε στην ελληνική κοινωνία;

«Ίσως όχι όλους μαζί, σε μια οικογένεια, αλλά μεμονωμένα σίγουρα υπάρχουν. Μπορεί να μη φτάνουν στα άκρα, όπως συμβαίνει κάποιες φορές στη σειρά ή να μην είναι τόσο τραβηγμένοι, αλλά υπάρχουν».

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
«Παίρνω το αίμα μου πίσω»

Ο Γεράσιμος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Πόσα να αντέξει πια για χάρη της Χριστίνας;

Η οικογένεια Τράμπαλη βλάπτει σοβαρά τον Γεράσιμο;

«Βλάπτει τη σχέση του Γεράσιμου με τη Χριστίνα. Τον ίδιο δεν νομίζω ότι τον βλάπτει. Ίσα ίσα που μπορεί να του κάνει και καλό, γιατί, όταν ζεις τα άσχημα, καταλαβαίνεις μετά καλύτερα τα ευχάριστα».

Πόσα μπορεί να αντέξει ο Γεράσιμος για την αγάπη της Χριστίνας;

«Είκοσι οκτώ επεισόδια! Στα οποία, όπως κατάλαβα, θα περάσει τα πάνδεινα. Αλλά κάποια στιγμή θα πάρει το αίμα του πίσω!».

Διαβάζοντας αρχικά το σενάριο, τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις «θέλω να συμμετέχω σε αυτή τη δουλειά»;

«Σε σχέση με τη σειρά το γεγονός ότι θα συνεργαζόμουν με ανθρώπους που θαυμάζω και ήθελα να κάνουμε μαζί κάτι ομαδικό. Σε σχέση τώρα με τον ήρωα που υποδύομαι, ο Γεράσιμος μου άρεσε από την πρώτη στιγμή, γιατί είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, που κάνει τα πάντα για την αγάπη του».

Δεν φαντάζει λίγο εξωπραγματικό ένας άνθρωπος να περνάει όλα αυτά στο όνομα της αγάπης;

«Ναι, αλλά, πίστεψέ με, υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν αυτό. Το γεγονός ότι έχει έρθει ως μόδα το εφήμερο, το γρήγορο, το one night stand και όλες αυτές οι αμερικανοκαταστάσεις, δεν σημαίνει ότι η αγάπη δεν γεννιέται κάθε φορά κάπου στον πλανήτη».

Φέτος η ιδιωτική τηλεόραση κλείνει 20 χρόνια. Σε ποια από τις σειρές που παρακολουθούσες θα ήθελες να παίξεις;

«Στους "Απαράδεκτους", στο "Εκμέκ παγωτό", στο "Μινόρε της αυγής", αν και αυτή τη σειρά την είδαμε στην κρατική, όπως και το "Θέατρο της Δευτέρας", το οποίο θα ήθελα να υπάρχει ακόμη».

Φέτος σε βλέπουμε και στην παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης». Πώς συνδυάζεις θέατρο και τηλεόραση, με τρελό τρέξιμο;

«Όχι, με αγάπη, χαρά και ευτυχία».