Ο ΑΝΤ1, η επέτειος και οι ανατροπές

11.12.2009
Οι «στρατηγοί» του Μίνωα Κυριακού πληροφορήθηκα ότι πήραν, την περασμένη βδομάδα, τις αποφάσεις τους για το γρίφο της βραδινής ζώνης του καναλιού του Αμαρουσίου, που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του ΑΝΤ1, σε καθημερινή βάση.
Oι «στρατηγοί» του Μίνωα Κυριακού πληροφορήθηκα ότι πήραν, την περασμένη βδομάδα, τις αποφάσεις τους για το γρίφο της βραδινής ζώνης του καναλιού του Αμαρουσίου, που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του ΑΝΤ1, σε καθημερινή βάση. Συζητούσα το πρόβλημα με φίλο από τον κινηματογράφο και συμφωνήσαμε ότι «για όλα φταίει ο Φώσκολος» και ότι οποιαδήποτε λύση δεν θα είναι πετυχημένη, αν δεν είναι ανατρεπτική. Ανατρεπτική, αλλά και «οικονομική» μέρες που ’ναι... Τι πιο απλό, λοιπόν, από τη μετακύληση του δελτίου ειδήσεων έξω από τον ανταγωνισμό, π.χ., στις 8.30 μ.μ. Το δελτίο του ΑΝΤ1 έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια. Όχι από τον Νίκο Ευαγγελάτο, όσο από τις αλλεπάλληλες αλλαγές πλεύσης. Τόσο στην πολιτική γραμμή όσο και στο ίδιο το περιεχόμενο. Φυσικά, δεν χρειάζονταν όλα αυτά που έχουν γίνει, ούτε οι ανόητες στοχεύσεις στα κοινά 15-44 (...ειδικά στις ειδήσεις). Όταν το δελτίο παράγει είδηση, τότε πέτυχε! Και το είδαμε αυτό πρόσφατα, με την αποκλειστική συνέντευξη Τρισέ. Αυτή είναι η συνταγή.

Και πριν από το δελτίο; <Όταν το Mega παραλαμβάνει lead in 1,5 εκατ. τηλεθεατές και ο ΑΝΤ1 το ένα τρίτο, πώς να πάνε καλά οι ειδήσεις και μετά το prime time; Και εδώ ανατροπή, λοιπόν! Τα 20ά γενέθλια του καναλιού δίνουν μια θαυμάσια ευκαιρία για κάτι 100% πετυχημένο από τα παλιά. Εκείνο το σίριαλ «Και εύθυμη και χήρα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη θα ήταν χειρότερο από το χαζοριάλιτι που προβάλλεται τώρα; Και αν υπάρχουν μπλεξίματα με δικαιώματα κ.λπ., αρχηγός είναι ο «Κίτρινος φάκελος» ή «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». Και μετά, στο prime time; Βάλτε κάθε μέρα 30 λεπτά έναν Μητσικώστα, τώρα που ο Λαζόπουλος έχει πάει... διακοπές! Έτσι, για να γίνει πάλι η ανατροπή και τα σίριαλ να παίξουν κατά τις 10:15 μ.μ.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Να, γιατί έμαθα τις αποφάσεις που πάρθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Εκτός αν δεν τις πληροφορήθηκα καλά...