Ευτυχώς που υπάρχει και η Κατερίνα Στικούδη!

21.01.2010
Ενα νέο είδος τηλεοπτικής γραφής αποτελεί το τηλεσόου «Guiness World Records» που ξεκίνησε με τον καινούργιο χρόνο (Κυριακή 3/1) στο Mega. Το πρόγραμμα είναι ένα παζλ ζωντανού και βιντεοσκοπη?ένου προγράμματος, που παράγεται εδώ και στο εξωτερικό.

Ενα νέο είδος τηλεοπτικής γραφής αποτελεί το τηλεσόου «Guiness World Records» που ξεκίνησε με τον καινούργιο χρόνο (Κυριακή 3/1) στο Mega. Το πρόγραμμα είναι ένα παζλ ζωντανού και βιντεοσκοπημένου προγράμματος, που παράγεται εδώ και στο εξωτερικό.

Τα ρεκόρ είναι βιντεοσκοπημένα και έχουν γυριστεί τους προηγούενους ήνες σε ιταλικά, κυρίως, στούντιο. Οι συνεντεύξεις ε τους record men γίνονται κονσέρβα σε στούντιο των Guiness, επίσης στο εξωτερικό. Όμως, για να ανεβάσει στροφές και ο εγχώριος τηλεοπτικός καταναλωτής, κάποια από αυτά τα πρόσωπα που περνούν στην ιστορία με τα παράξενα ρεκόρ τους έρχονται και στα στούντιο του Mega και εμφανίζονται live στο ελληνικό κοινό. Όπως, π.χ., την περασμένη Κυριακή ο ψηλότερος και ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, ο Ξι Σουρ, που μας βλέπει από ύψος 2,36 μ., και ο Πινγκ Πινγκ, που μας θωρεί από τα μόλις 74,61 εκατοστά του. Και οι δυο τους βρέθηκαν στην Αθήνα και μίλησαν ελληνοκινεζικοαγγλικά με τον Κώστα Φραγκολιά και την Κατερίνα Στικούδη, παρουσιαστές του τηλεσόου.

Πόσο όμως να μιλήσουν; Αν ήταν, π.χ., στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, θα ?ας έλεγαν τόσα, που θα κάλυπταν άνετα 1 1/2 ώρα εκπομπής. Στο «Guiness World Records Show», όμως, «ξεπετάχτηκαν» σε 5 1/2 λεπτά, γιατί αυτό απαιτούσε ο ρυθμός όλης της παραγωγής. Τσάμπα το ταξίδι και τα έξοδα, δηλαδή...

Στα μαγνητοσκοπημενα στιγμιότυπα της κατάρριψης των ρεκόρ μάταια οι δύο Έλληνες παρουσιαστές προσπαθούν να συμπαρασύρουν στην «αγωνία» τους τηλεθεατές του Mega, αφού είναι φανερό και στον πιο άσχετο ότι δεν βρίσκονται στον τόπο της δοκιμασίας!

Εδώ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην παραγωγή, γιατί τα στούντιο, τόσο του εξωτερικού όσο και το δικό μας, έχουν παρόμοια σκηνικά και ίδιο φωτισμό, ώστε να δίνουν μια ενότητα στην παγκοσμιοποιημένη σαλάτα που μας σερβίρεται.

Τι μένει λοιπόν από το σόου; Νομίζω κάτι λιγότερο ή περισσότερο και από τα καμώματα των μένταλιστ και του Γιούρι Γκέλερ... Εκεί (λίγο ψηλότερα) άλλωστε κινούνται και τα νούμερα της AGB. Γύρω στους 1.000.000 θεατές.

Πού είναι τα κυριακάτικα σόου της Κορομηλά, του Μαρίνου, του Αρναούτογλου, έστω;

Άτιμη οικονομική κρίση!