Αφιέρωμα στον Αλέκο Αλεξανδράκη

29.01.2010
Μια εκπομπή-αφιέρωμα στη ζωή και την καριέρα του Αλέκου Αλεξανδράκη θα παρακολουθήσουμε την 1η Φεβρουαρίου στις 23:30 το βράδυ στη «Μηχανή του χρόνου» της ΝΕΤ.

Μια εκπομπή-αφιέρωμα στη ζωή και την καριέρα του Αλέκου Αλεξανδράκη θα παρακολουθήσουμε την 1η Φεβρουαρίου στις 23:30 το βράδυ στη «Μηχανή του χρόνου» της ΝΕΤ. Ο Χρίστος Βασιλόπουλος και η δημοσιογραφική ομάδα του μας παρουσιάζουν ιστορίες του ηθοποιού από το θέατρο και την τηλεόραση αλλά και σπάνιο υλικό από την κοινωνική του δράση.

Αν και με αριστοκρατική καταγωγή, από την τσαρική Ρωσία, ο Αλέκος Αλεξανδράκης υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες που υποστήριζαν την αριστερά στην Ελλάδα. Μάλιστα, από πολύ νωρίς είχε μπει στο στόχαστρο των τότε πανίσχυρων κρατικών δυνάμεων ασφαλείας κα είχε συλληφθεί όταν επιχείρησε να συμμετάσχει σε πορεία ειρήνης του Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ η ταινία «Συνοικία το όνειρο» είχε λογοκριθεί.

Για τη δράση του αξέχαστου ηθοποιού θα δούμε να μιλάνε στην κάμερα της εκπομπής η Μάρω Κοντού, η επί χρόνια σύντροφός του Νόνικα Γαληνέα, ενώ για πρώτη φορά θα προβληθεί μια σπάνια συνέντευξή του, αν και είχε γυριστεί για την κρατική τηλεόραση τη δεκαετία του ’90.