Ακρίτα, πάτα γκάζι, το σίριαλ κάπου μπάζει!

11.02.2010
Παρακολουθώ πάνω από δύο εβδομάδες ανελλιπώς τη σαπουνόπερα του Mega «Τα μυστικά της Εδέμ», που διανύει τη 2η σεζόν της στο γυάλινο κόσμο μας.

Παρακολουθώ πάνω από δύο εβδομάδες ανελλιπώς τη σαπουνόπερα του Mega «Τα μυστικά της Εδέμ», που διανύει τη 2η σεζόν της στο γυάλινο κόσμο μας.

Το σίριαλ της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση κερδίζει σταθερά 4-5 θέσεις στο εβδομαδιαίο Τοp-20 της AGB. Μόνο που το τελευταίο δίμηνο έχει υποσκελιστεί από το δίδυμο αδερφάκι του, τη «Ζωή της άλλης», που παίζει λίγο νωρίτερα το απόγευμα στο ίδιο κανάλι.

Είναι φανερό πως η «Εδέμ» χάνει στροφές, αν τη συγκρίνω με τους περσινούς ρυθμούς της και την πλοκή της. Όλες οι πιθανές καταστάσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών της τείνουν να εξαντληθούν. Όλες έχουν ζευγαρώσει με όλους. Παιδιά, εξώγαμα και... αναμενόμενα, προσπαθούν να συγκρατήσουν το ενδιαφέρον. Μαζί και κάτι «πίνακες μεγάλης αξίας». Οι σκηνές εναλλάσσονται από το ένα σαλόνι στο άλλο και όταν η κάμερα βγαίνει έξω από τους εσωτερικούς χώρους, πανηγυρίζω, λες και κέρδισα στο Τζόκερ...

Γνωρίζω τα προβλήματα με τα φετινά μπάτζετ. Γνωρίζω πόσο στοιχίζουν τα εξωτερικά γυρίσματα. Πόσο «βολεύουν» οι ίδιοι εσωτερικοί χώροι, όπου μπορούν να γυριστούν και 5 και... 15 σκηνές για 4-5 επεισόδια μέσα στην ίδια βάρδια. Αλλά ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο το βάρος πέφτει μεγαλύτερο στο σενάριο, στην πλοκή.

Κι εκεί η «παρέα της Φεγγαρόπετρας» δείχνει να τα έχει δώσει όλα. Όλα; Μεγάλη κουβέντα μην πεις, όταν μιλάς για την πένα της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση και για παραγωγή που επιβλέπει το άγρυπνο μάτι του διευθυντή προγράμματος του Mega Πέτρου Μπούτου.

Όμως, όσο καλή διάθεση και να έχω, δεν μπορώ να μη ζητήσω το «κούρντισμα» του σίριαλ, όπως θα έλεγε και ο πρώην πρόεδρος του καναλιού, ο μεγάλος Χρήστος Λαμπράκης. Και το «κούρντισμα», το «γκάζι», πρέπει να το δώσουν κάποια νέα πρόσωπα ή ο «θάνατος» κάποιου από τους βασικούς πρωταγωνιστές! (Μερικοί άλλωστε μοιάζουν σαν να βαριούνται που παίζουν...)

Μόνο μη χάσουμε τη «Νόρα», δηλαδή την Αντιγόνη Δρακουλάκη, που είναι το πιο γκελάτο πρόσωπο αυτή την εποχή στο σίριαλ - από το ΛΟΙΠΟΝ έμαθα ότι παντρεύτηκε τη Δευτέρα και μάλιστα με κουμπάρο τον «Λουκά», δηλαδή τον Παναγιώτη Πετράκη!