Στην υγειά του «δραχμοφονιά»

18.02.2010

Έκπληξη μου προκάλεσε η επιλογή του Τέρενς Κουίκ να συνεργαστεί με ένα μικρό, αλλά ανήσυχο κανάλι. Το BS ή Blue Sky. Θα λέει το κεντρικό δελτίο στις 9, ενώ μαζί με τον Κώστα Μαρδά, έναν άλλο πολύ αξιόλογο δημοσιογράφο, θα ετοιμάσουν σύντομα ένα δίωρο ενημερωτικό μαγκαζίνο. Στο BS βρίσκεται και ο Κώστας Θωμαΐδης με τη «Δίκη». Πνέει αέρας ελεύθερος εκεί...

«Δραχμοφονιά» (τότε δεν είχε έρθει το ευρώ...) αποκαλούσε τον Σπύρο Παπαδόπουλο η παραγωγός-ιδιοκτήτρια των Studio ATA Ελβίρα Ράλλη. Η Ελβίρα δεν είναι πια στη ζωή, αλλά το παρατσούκλι έμεινε στο γυάλινο κόσμο μας, για να «στολίζει» τον πρωταγωνιστή τόσων και τόσων επιτυχιών. Πράγματι, ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός σε κάθε σίριαλ που έβαζε την υπογραφή του!

Οι αντιπαραθέσεις του με την Ελβίρα Ράλλη και με άλλους παραγωγούς πάνω στα «παζάρια» για την αμοιβή του έφτασαν στο σημείο ο Σπύρος Παπαδόπουλος να είναι... αζήτητος (αν και περιζήτητος) σε κάθε καλή παραγωγή. Στην κρίσιμη αυτή καμπή για την καριέρα του ο ευφυής Σπύρος διάλεξε τον καλύτερο ρόλο. Έγινε ο ίδιος παραγωγός!

Η Cut Production είναι δη?ιούργη?ά του και η εκπομπή «Στην υγειά μας» έγινε πολύ γρήγορα μία από τις πιο αγαπημένες διασκεδάσεις του κοινού τα Σαββατόβραδα στην ΕΡΤ. Πολύ περισσότερο όταν η Σεμίνα Διγενή τα έσπασε με τον Alpha και σταμάτησε τη δημοφιλή εκπομπή της «Κοίτα τι έκανες». Η πρώτη παραγωγή του Σπύρου Παπαδόπουλου ήταν, όπως έχω επανειλημμένα γράψει, «κλώνος» της επιτυχίας της Σεμίνας. Αλλά να που ο κλώνος επέζησε του δέντρου. Δεν έφτασε ποτέ τη θεαματικότητα της Διγενή, αλλά αποτελεί σήμερα ισχυρό χαρτί της δημόσιας τηλεόρασης, συνδυάζοντας τη θεαματικότητα με την ποιότητα.

Εξαιρετικά ήταν τα πρόσφατα αφιερώ?ατα σε Γιάννη Πάριο, Γρηγόρη Μπιθικώτση και Άκη Πάνου. Στο πάνελ-τραπέζι της εκπο?πής φιλοξενήθηκαν κορυφαίοι άνθρωποι του λαϊκού πενταγράμμου και στην πίστα ανέβηκαν πρωτοκλασάτοι ερμηνευτές: Δημήτρης Μητροπάνος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστας Χατζής, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Βούλα Γκίκα.

«Δεν υπάρχει προσωπικότητα του πενταγράμμου που λέει όχι στην πρόσκλησή μας», λέει ο Παπαδόπουλος. Κι εγώ γνωρίζω, από πρώτο χέρι, κάποιες τηλεπερσόνες που έδωσαν γη και ύδωρ για να τα πιουν on-line με την παρέα του παρουσιαστή.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος έχει πάλι τρία ατού: ξέρει καλά το ελληνικό τραγούδι, δεν τραγουδάει παράφωνα και χορεύει μάγκικα ζεϊμπέκικο. Δεν είναι λοιπόν απλός παρουσιαστής. Είναι πραγματικός πρωταγωνιστής της εκπομπής του.

Βέβαια, τίποτα, μα τίποτα δεν κάνει τυχαίο το αποτέλεσμα. Στην παραγωγή υπάρχει μια γυναίκα-διάολος στην τηλεοπτική αρένα, η Βίκυ Λάσκαρη, και στο κοντρόλ ένας νέος σκηνοθέτης με βαρύ επίθετο, ο Στάμος Μπιρσίμ. Η εκπομπή γράφεται στην Παλλήνη, στα στούντιο της ASTARTI. Λίγα είναι αυτά;

Τηλεσχολιάζει ο Ντένης Αντύπας

Βαθμολογώ...

«Στην υγειά μας» ΝΕΤ

  • Σενάριο: 9
  • Σκηνοθεσία: 9
  • Παραγωγή: 9
  • Μου αρέσουν:

Τα νέα ταλέντα που ξεπηδούν από την εκπομπή, όπως η Μάγδα Πένσου.

Δεν μου αρέσει: Στο φινάλε όλοι στο πλατό είναι τύφλα στο πιοτό. Δεν γίνονται έτσι εκπομπές...